Politika: Do kraja godine se ukida zabrana zapošljavanja

Zabrana zapošljavanja u javnom sektoru, koja se primenjuje već šestu godinu, najverovatnije će biti ukinuta krajem ove godine, piše "Politika".
Politika: Do kraja godine se ukida zabrana zapošljavanja
Foto: Pixabay
Kako navodi list, pozivajući se na nezvanična saznanja, planirano je da se od 2020. godine primenjuje novi mehanizam zapošljavanja u celom javnom sektoru, prema takozvanim kadrovskim planovima. To znači da vladina Komisija za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje neće više davati zeleno svetlo za popunjavanje svakog pojedinačnog radnog mesta, već će samo odobravati plan zapošljavanja u određenom državnom organu.
 
Služba koja ima potrebu za popunjavanjem određenog broja radnih mesta, navodi "Politika, sačiniće plan, koji će potom predati nadležnom ministarstvu, a ono će onda zatražiti saglasnost Vlade Srbije.
 
List podseća da su kadrovski planovi ranije postojali u ministarstvima i državnim organima, što je značilo precizno planiranje poslova i broja ljudi, a da bi sada, kako navodi, trebalo da se primenjuju na ceo javni sektor, to jest na škole, bolnice, domove zdravlja.
 
Ukidanje zabrane zapošljavanja jedna je od tema o kojima će Branko Ružić i Siniša Mali, ministri državne uprave i finansija, razgovarati sa misijom MMF-a, koja do 5. februara boravi u Beogradu, navodi "Politika".
  • zakon mačku o rep

    31.01.2019 15:06
    Dogod ne zaposle u javnom sektoru svih 700.000 članova SNS biće zapošljavanja, samo za njih , naravno.
  • Svašta

    31.01.2019 13:33
    Zabrana zapošljavanja nikada i nije postojala.
    Privatni sektor zapošljava bez diskriminacije.
    Ne zamarajte nas stalno sa platama i zapošljavanjem vezara iz javnog sektora.
  • OTPUŠTANJE

    31.01.2019 12:58
    Kada će da se realizuje dugo najvljivano otpuštanje viška zaposlenih u javnom sektoru za čijim radom nema potrebe, a koji koštaju gadjane Srbije?
    Plate viška zaposlenih kod države gradjani plaćaju kroz uvećane sve poreze , akcize, administrativne i sudske takse, doprinose za PIo izdravstvo, preko napumpanih računa JP....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija