Kultura

Sreda, 30.01.2019.

11:38

Retko izvođena jermenska dela pred beogradskom publikom

Muzičari iz Londona - violinista Jurij Žislin, violončelista Džozef Spuner i pijanistkinja Nataša Šarčević predstaviće 3. februara beogradskoj publici retko izvođena dela jermenskih autora u Kolarčevoj zadužbini. Ulaz je besplatan.

Izvor: B92, Tanjug

Retko izvođena jermenska dela pred beogradskom publikom
Foto:Thinkstock

Koncert će biti održan u okviru ciklusa "Kolarčev podijum kamerne muzike", a na repertoaru će se naći kompozicije Komitasa i Babadžanjana.

Violinista Žislin potiče iz ugledne porodice muzičara i pored bogate solističke karijere. Profesor je na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu. Do sada je nastapao u oko 60 zemalja i na brojnim evropskim i svetskim festivalima.

Džozef Spuner je jedan od vodećih britanskih čelista svoje generacije. Profesor je na Univerzitetu Zapadnog Londona i saradjuje sa Kraljevskom akademijom u Londonu. Redovno nastupa širom sveta kao solista i u kamernim ansamblima.

Nataša Šarčević se školovala u Beogradu, Frankfurtu i Londonu. Pre dve godine je osnovala međunarodnu koncertnu seriju pod nazivom "Veče jermenske, srpske i bugarske klasične muzike" u cilju promovisanja dela modernih i savremenih kompozitora te tri države. Od 2003. godine radi u Londonu na Univerzitetu Zapadnog Londona.

Kocerti u ovoj seriji su do sada održani u Londonu, Italiji, Španiji i Singapuru. Koncert u Kolarčevoj zadužbini počinje u 11 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: