Ex -Yu

Uhapšeno sedam radnika opštine Lajkovac

Uhapšeno sedam radnika opštine Lajkovac
Foto: N.N. | Uhapšeno sedam radnika opštine Lajkovac

BEOGRAD - Policija je u Lajkovcu uhapsila osam osoba zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih djela, među kojima je sedam radnika lokalne opštine, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije.

Jedan od uhapšenih je član opštinskog vijeća opštine Lajkovac, jedan je odgovorno lice opštinske uprave Lajkovac, dok su ostalih pet službenici i članovi Komisije za javne nabavke iste opštine.

Uhapšen je i predstavnik građevinske auto-prevozničke radnje "Dragan Marković" čiji su inicijali G.B. /44/ zbog sumnje da je izvršio krivična djela trgovina uticajem podstrekavanjem i zloupotreba službenog položaja u pomaganju.

Član opštinskog vijeća Lajkovaca V.K. /60/ uhapšen je pod sumnjom da je zloupotrijebio službeni položaj i trgovao uticajem, navedeno je u saopštenju.

Radnici opštine Lajkovac terete se da su u postupku javne nabavke opreme - cijevi prihvatili skuplju ponudu ponuđača "Dragan Marković", čime je opštini Lajkovac pričinjena šteta od 462.850 dinara /oko 3.900 evra/.

Iz MUP-a je navedeno da se V.K. i G.B. sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja u drugoj javnoj nabavci za ugradni materijal preduzeli protivpravne radnje i neovlašćeno dogovorili sa potencijalnim ponuđačima da odustanu od učešća u postupku javne nabavke.

To su uradili, kako se sumnja, u namjeri da posao dobije jedini ponuđač "Dragan Marković" sa kojim je i zaključen ugovor u vrijednosti 6.286.000 dinara /oko 52.800 evra/.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i uz krivičnu prijavu će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije