U Boru održana druga protestna šetnja #1od5miliona [FOTO/VIDEO]

Nešto više dve stotine Borana učestvovalo je sinoć na drugoj protestnoj šetnji pod nazivom „Jedan od pet miliona“.

Uprkos jako lošim vremenskim uslovima i intenzivnim snežnim padavima, nezadovoljni opštim stanjem u državi, građani Bora prošetali su glavnim gradskim ulicama uzvikujući parole protiv aktuelne vlasti i predsednika Aleksandra Vučića.

Protest je počeo u 18 sati ispred Doma kulture, odakle je krenula šetnja ulicama Moše Pijade, Kralja Petra Prvog (do Tržnog centra Kocka), zatim ulicama 9. brigade i 3. oktobar, pa ulicama Đorđa Andrejevića Kuna i Moše Pijade do mesta odakle je šetna počela.

Uz uzvike „Izađite napolje, napolju je toplije“ učesnici ovog protestnog marša „svratili“ su i do Toplifikacije, radne jedinice gradske Toplane, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo lošim grejanjem u Boru. Osim što je kvalitet grejanja znatno opao, navodno, zbog „mokrog“ uglja, od nedavno Toplana više ne greje noći što je, takođe, izazvalo nezadovoljstvo Borana.

Ni ovog puta nije bilo zvaničnog obraćanja okupljenima, a na društvenim mrežama su istaknuti zahtevi da se Dom kulture vrati građanima Bora, Da se kaže istina o prodaji RTB-a, da se omogući slobodan rad medija, kao i da direktor borske Toplane podnese ostavku.

Protesti su i ovog puta deklarisani kao građanski, bez stranačkih obeležja.

Podršku protestnoj šetnji u Boru pružile su javno opozicione odborničke liste „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor“ i „Da ovi odu, a da se oni ne vrate“.