Hoće li se PSŽ osvetiti Barsi?

Autor: Nikola Miloradović
subota 26.01.2019.
11:04
Izvor: Sportske.net

Nije pametno kačiti se sa bogatim Parižanima.

EPA/ETIENNE LAURENT
EPA/ETIENNE LAURENT

Povezane vesti

Velika želja uprave Pari sen Žermena ove zime bio je vezista Ajaksa Frenki de Jong.

Dogovorili su sa Ajaksom transfer težak 75 miliona evra, ali se u čitavu priču umešala Barselona.

Na kraju je sam fudbaler odbio "Svece" i odlučio da potiše za Barselonu, sve je i ozvaničeno, "novi Kajzer" karijeru nastavlja na "Kamp Nou".

Izgleda da u Parizu ovaj poraz na tržištu nisu najbolje primili, sportski direktor Antero Enrike je prema pisanju francuskih medija digao ruke, napustiće klub po završetku sezone, a šuška se da bi na tom mestu mogao da ga nasledi Arsen Venger.

Novinar francuskog lista "RMC Sport" Danijel Riolo tvrdi i da je poraz od Barselone na transfer pijaci samo otvorio "rat" između ova dva kluba na tržištu.

Naime, on veruje da bi Parižani mogli da se osvete Barsi kupovinom jednog od njenih igrača.

U pitanju je Filipe Kutinjo, koji se ne snalazi najbolje na "Kamp Nou" od kako je pre oko godinu dana stigao iz Liverpula za 135 miliona evra (+ bonusi).

Brazilac je na udaru kritika, razapet je nakon poraza Barselone u Kupu kralja od Sevilje, a Parižani bi ga rado videli u svojim redovima.

Davno je postojala priča da je PSŽ nešto slično bio spreman da uradi, kada se Barsa interesovala za štopera "Svetaca" Tijaga Silvu. Navodno su "podsetili" Barselonu da je u tom trenutku Lionel Mesi imao otpusnu klauzulu od 250 miliona evra, nagovestivši da bi mogli da je plate ukoliko Katalonci budu uporni u nameri da angažuju sadašnjeg kapitena Parižana.

Kasnije su odveli Nejmara za svetski rekord od 222 miliona evra, pa su svetu dokazali da imaju neverovatnu platežnu moć, ali i da znaju kako da "žongliraju" sa pravilima FFP-a, setimo se da je odmah posle Nejmara stigao i Kilijan Mbape, drugi najskuplje plaćeni fudbaler svih vremena, za 180 miliona evra iz Monaka.

Jedno je jasno, sa bogatim Parižanima se ne treba kačiti, videćemo da li bi zaista mogli da pomrse računa katalonskom gigantu, pretpostavlja se narednog leta i Kutinja presele u svoje redove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ixyco96
Sunday, 27.01.2019
07:35

koliko god oni para imali ipak odlucuje volja fudbalera naravno.

avatar
JOHAN CROJF
Saturday, 26.01.2019
23:10

Daj boze da ga kupe

avatar
Marco Popovich
Saturday, 26.01.2019
19:06

Koliko god bili bogati,nikada nece imati IME kao npr Barsa,Real,Juve.Junajted.... Jedino mogu platama da privuku igrace,imenom nikada

avatar
Rise up
Saturday, 26.01.2019
17:06

Mislim da je Kutinjova klauzula 400 miliona. Vala ako Psz oce da plati taj nocac to bi bas bila osveta. Barsa bi bankrotirala 😀

avatar
adidas forever
Saturday, 26.01.2019
15:26

Nikako ja da razumem te 'krađe' i 'osvete', tj. kako bi to Barsa uspela da 'ukrade' nekome Malkoma, De Jonga itd. da NISU HTELI da dođu u Barsu, niti kako je to PSG uspeo da 'ukrade' Neymara da ovaj NIJE HTEO da dođe u PSG? Takođe ne vidim nikakav način ni da 'ukradu' Kutinja, osim da on hoće da ode u PSG.

Niko ne može zabraniti bilo kom klubu da se interesuje za bilo kog igrača, a igrač je taj koji odlučuje gde želi da ode. Kao i na svakom drugom tržištu na kome je potražnja veća od ponude 'roba' se debelo preplaćuje, pa čak i 'škart' ima nerealno visoku cenu. Ali sve to nema nikakve veze ni sa 'krađama' ni sa 'osvetama'.

avatar
Mirjevac
Saturday, 26.01.2019
19:56

Bas tako, odlican komentar! Ako hoce da kupe Kutinja mogu u svako vreme, da posalju Nejmara ili Mbapea u zameni moze barca i da doda neku MALU sumu novca, i eto problem resen! Nijedan klub nemoze nikoga da veze da neko od igraca ne ode tamo u drugom ako on igrac nece, svako zeli da ode tamo gde mu visee plate ili gde ce da se dokaze i da osvaja trofeje, to je neminovno! Sto se tice kradje to je izmisljotina ovi navodnih samozvanih novinara koji nemaju pojma o sportu vec tek samo pisu gluposti!