Fudbal

Adrijano luksuz zamijenio favelama, i sretan je

Adrijano luksuz zamijenio favelama, i sretan je
Foto: Instagram | Adrijano luksuz zamijenio favelama, i sretan je

Legendarni brazilski fudbaler Adrijano, zvani Imperator, važio je za jednog od najvećih talenata koji se ikada pojavio na fudbalskim terenima. Takođe i za jednog od fudbalera koji je imao najjači šut u istoriji.

Sa Brazilom je bio šampion svijeta 2002. godine u legendarnoj generaciji sa Ronaldom, Ronaldinjom, Kakom, Kafuom, Robertom Karlosom, Rivaldom, Didom...

Prošao je sve kategorije Brazila, a na kraju je odigrao 48 utakmica i postigao 27 golova za nacionalni tim.

Na klupskom nivou je najveći trag ostavio u Interu, u koji je došao 2001. godine, odakle je imao odlaske u Fiorentinu, zatim Parmu, da bi se zatim ponovo vratio u Inter, gdje je ostavio veliki trag u naredne četiri godine, od 2004. do 2008. godine.

Adriano je rođen u faveli Rio de Žaneira, gdje je vladalo siromaštvo i kriminal, pa mu je fudbal bio jedini izlaz odatle.

I uspio je, postao je jedan od najplaćenijih fudbalera svijeta u to vrijeme, bio je na vrhuncu karijere, ali iz njega nikada nije mogla da nestane ta favela i taj duh koji vlada u njoj.

Nikada nije zaboravio svoju rodbinu, kao što to čine mnogi fudbaleri koji pobegnu od siromaštva.

Pomagao je svojoj brojnoj porodici i rodbini, ali je i imao probleme sa depresijom i alkoholom i viškom kilograma, zbog čega mu je od 2008. godine karijera krenula stranputicom.

Tako je nakadašnji osvajač Zlatne lopte po završetku karijere upao u problem sa kriminalcima u favelama, pošto je potrošio sav novac.

Bio je optuživan za dilovanje droge, vožnju u pijanom stanju, u njegovim kolima je ranjena žena, ali je uspijevao da ostane na slobodi, a upravo su mu kriminalne bande pružile zaštitu.

Sada je ponovo u faveli, a na svom profilu na Instagramu izazvao je oduševljenje pratilaca, kada je objavio fotografije kako se kupa u koritu i pravi roštilj na ciglama.

Tu malo od ambijenta siromaštva odudara zlatan sat, ali njegov iskreni osmeh na licu najbolje pokazuje da je u faveli srećan i da novac, bazeni, skupa kola... ne mogu da se porede sa onim što se zove dom i porodica, ma gdje on bio.

(telegraf.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije