Linkovi

Đoković ekspresno do sedmog finala u Melburnu


Novak Đoković proslavlja pobedu nad Lukom Puijem u polufinalu Australijen opena (Foto: AP/Mark Schiefelbein)
Novak Đoković proslavlja pobedu nad Lukom Puijem u polufinalu Australijen opena (Foto: AP/Mark Schiefelbein)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je u finalu prvog grand slem turnira sezone, pošto je u polufinalu dominantnom igrom eliminisao Francuza Luku Puija, prepustivši mu svega četiri gema u meču koji je trajao manje do sat i po.

Na kraju je bilo 6:0, 6:2 i 6:2, za Đokovića, koji je u čitavom meču napravio samo 5 neiznuđenih grešaka i pokazao apsolutnu nadmoć u duelu sa 24-godišnjim Francuzom, koji je u prethodna dva kola bio bolji od Hrvata Borne Ćorića i Kanađanina Miloša Raonića.

Tri godine pošto je osvojio šesti trofej u Melburnu, tada 11. grand slem titulu u karijeri, srpski teniser imaće priliku da postane apsolutni rekorder sa sedam titula, jednom više od Rodžera Federera i Roja Emersona.

Na putu do istorijskog trijumfa čeka ga duel sa Špancem Rafelom Nadalom, koji je takođe u fantastičnoj formi i na putu do finala nije izgubio nijedan set. Nadal pokušava da postane prvi teniser u "Open eri" (od 1968. godine), koji je osvojio bar dve titule na svakom od četiri grand slema.

Biće to repriza najdužeg grand slem finala u istoriji - iz 2012. godine - kada je Đoković u pet setova pobedio Nadala, posle 5 sati i 53 minuta igre.

XS
SM
MD
LG