moderate rain
14°C
24.04.2024.
Beograd
eur
117.1643
usd
109.4482
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

(VIDEO) RECEPT ZA NAJUKUSNIJU PILETINU: Prava stvar za zauzete ŽENE, brzo se sprema, ali i POJEDE!

23.01.2019. 12:55
Piše:
Srbija Danas
Piletina na grčki način
Piletina na grčki način / Izvor: Profimedia
Ideja za ručak!

Ukoliko tražite nešto brzo i ukusno za ručak, obradujte porodicu za zanimljivim i jednostavnim receptom za pripremu belog pilećeg mesa.

DŽABA VAM TRENING! Greške koje pravite, a niste ni svesni da zbog njih KILOGRAMI stoje!

Potrebno je:

  • 1 pileće belo meso
  • 1 manji luk
  • 200 g povrća
  • so
  • 1 kašika začina
  • 1 l vode

Priprema:

Pileći file naseći na približno jednake komade, a svaki komad zasebno nabodite na vrh dugačkog štapića i posolite i lagano utrljajte so u meso.

Sada poslažite štapiće sa piletinom u lonac, tako da duži krajevi štapića bez mesa gledaju prema gore. Zatim dodajte povrće. Takođe na šporetu prepržite kratko jedan manji luk, pa ga dodajte u lonac, potom jednu malu kašiku mešavine začina i 1 litar vode. Sve zajedno kuvate 5 minuta.

Dugo smo mislili da je ovo što svi radimo svakog dana OPASNO PO ZDRAVLJE, ali sada je stiglo NOVO OTKRIĆE

Nakon toga, izvadite luk i bacite. Izvadite piletinu na štapićima pa dodajte malo rezanaca, one tanke koji su brzo gotovi, pa sklonite sa vatre i zaklopljeno držite do ubrzog posluživanja.

Sada u ovoj fazi odmah odložite izvađene štapiće sa piletinom na tanjir, a u čašu stavite, jaje, brašno, mleko, sodu bikarbonu ili prašak za pecivo, ali pazite da sve bude u srazmeri koja je navedena gore u popisu sastojaka.

TRUDNI STE, A KRVARITE? Evo kada je to znak da je stanje ALARMANTNO!

Dobro promešajte mešavinu, pa piletinu na štapiću uronite u smesu i pržite na vrućem ulju kratko. Čim posmeđi, štapići su spremni za konzumaciju. Ako vam ostane smese, možete na isti štapić nataknuti i komad sira pa ga umočiti u smesu i dalje pripremati kao i piletinu.

Ovde imate i VIDEO uputstvo.

 

Piše:
Srbija Danas
23.01.2019. 12:55