SRBIJO POMOZI: Bitka za Milin život, i deca daju za drugaricu

Z. RAŠIĆ

23. 01. 2019. u 11:15

Paraćinci pomažu trogodišnjoj devojčici operisanoj od tumora na mozgu

СРБИЈО ПОМОЗИ: Битка за Милин живот, и деца дају за другарицу

Mila Radojlović Foto Privatna arhiva

MAME, tate, bake i deke, pomozite našoj drugarici Mili da se što pre vrati u vrtić, pa da igru nastavimo tamo gde smo stali - poručuju mališani iz paraćinskih vrtića, apelujući na starije da pomognu u sakupljanju novca potrebnog za lečenje trogodišnje Mile Radojlović koja je obolela od tumora na mozgu.

Kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga su postavljene ne samo u sva četiri gradska obdaništa, već i u više lokala po glavnoj ulici, te u menjačnici "Koa", apoteci "Dren", u "Elektrodistribuciji"... U jednom od ovdašnjih kafića je svaka kafa ispijena minulog ponedeljka "otišla" u humanitarne svrhe, baš kao i pazar od narezivanja ključeva u radionici na pijaci...

- Sve se dogodilo veoma brzo, odnosno tek početkom decembra smo primetili da nam je ćerkica umorna i često pospana, zatim je počeo tremor desne ruke i noge, a oko joj je skrenulo ka nosu. I bez uputa smo u beogradskoj Tiršovoj obavili najpre skener dijagnostiku, a potom i magnetnu rezonancu. Potvrđeno je postojanje tumora na mozgu, pa je Mila 19. decembra operisana u Klinici za neurohirurgiju - objašnjava njen otac Filip Radojlović.

Kaže i to da je tumor samo delimično uklonjen, jer potpuni pristup nije bio moguć, pa detetu predstoji dalje lečenje koje podrazumeva hemoterapije i zračenje...

- U kontaktu sam sa lekarima iz Beča i očekujem informaciju o tome da li je moguća intervencija sajber nožem ili potpuno uklanjanje tumora na neki drugi način. Neophodno je da što pre nastavimo lečenje jer su onda i šanse za oporavak znatno veće - navodi Filip, uz podatak da je Mila trenutno na kućnoj nezi, ali još ne uspeva da pomeri desnu ruku, ima problem i sa nogom, te veoma izražen strabizam očuju.


POMOĆ

ZA uplatu pomoći namenjene lečenju Mile Radojlović su otvoreni dinarski račun broj 355-3200690832-21, te devizni: 355-3200693190-28.

Inače, u humanitarnu akciju su se uključili i ovdašnji muzičari, te humanitarna društva, pa je za 12. februar u SRC "7. jul" već najavljen koncert sa kojeg će kompletan prihod biti uplaćen za Milino izlečenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (9)

Raca Milosavljevic

23.01.2019. 11:46

...treba pomoci svakako ... ali zar ministarstvo zdravlja to ne radi redovnim putem,za tako teske slucajeve? ...

olga

23.01.2019. 11:56

Gde je država?Lončar i Vučić se hvale na sva usta uspesima u zdravstu i plaćanju lečenja u inostranstvu.Netreba dati ni jedan dinar priloga pa glasajte za te ološe i dalje.Devojčici neka je bog upomoći,ali obzirom da Vučić ima većinu u tom kraju neka se roditelji njemu obrate,a ne građanima.Dragi, Vučićevi glasači sve što vam treba tražite od vašeg predsednika jer ovi sa više para , pameti i obrazovanja neglasaju za njega i neće vam izaći u susret.Vi će te prvi propasti zar vam to nije jasno?

Милвас

23.01.2019. 12:10

Zašto nije neko organizovao slanje SMS poruka sa simboličnom vrednošću od 100 dinara. Dosta ljudi bi se odazvalo i veoma brzo skupila pristojna suma novca. Pokušajte, pozdrav.

Miro

23.01.2019. 12:27

Ne G. Milosavljeviću, ne... Srpska deca nisu vredna brige... ima toliko prečih izdataka za napredne budže(te)...

Laki

23.01.2019. 13:38

Toliko je ovo tuzno. Drzava rasipa na razne gluposti. Bahati se u skupštinskom restoranu, po opstinama voze skupocena kola, ..a deca nam umiru, jer nema para za lecenje. Treba da umre Srbija da je vise nema..