Đoković odao priznanje Cicipasu, raduje se meču s Pujom: Očekujem da će biti pun samopouzdanja

Beta

23. 01. 2019. u 11:49

Puj je imao nekoliko skalpova na velikim turnirima i ne plaši se da igra najbolje na najvećoj sceni u sportu – istakao je najbolji teniser sveta

Ђоковић одао признање Циципасу, радује се мечу с Пујом: Очекујем да ће бити пун самопоуздања

Novak Đoković foto: AP

Srpski teniser Novak Đoković izjavio je da mu je žao što je Kei Nišikori morao da preda zbog povrede i rekao da se raduje polufinalu Otvorenog prvenstva Australije.

- Učiniću sve da se maksimalno spremim za novo polufinale. Ovde sam osvojio prvi grend slem trofej kada sam imao 20 godina i to mi je otvorilo mnoga vrata - rekao je Đoković posle meča u Melburnu.

Japanac Kei Nišikori zbog povrede je predao Đokoviću četvrtfinalni meč prvog grend slem turnira u sezoni.

- Želim mu brz oporavak i žao mi je što nismo imali kompletan meč - kazao je Đoković.

Protivnik u borbi za finale prvog grend slem turnira u sezoni biće mu 31. teniser sveta, Luka Puj iz Francuske.

- Radujem se duelu. Puj je imao nekoliko skalpova na velikim turnirima i ne plaši se da igra najbolje na najvećoj sceni u sportu. Očekujem da će biti pun samopouzdanja - naveo je srpski teniser.

Upitan je i za drugo polufinale, a posebne reči imao je za Stefanosa Cicipasa, za koga je rekao da je "jedan od predvodnika sledeće generacije".

- Igrao je neverovatan tenis na ovom turniru, posebno protiv Rodžera Federera, to je bio jedan od najkvalitetnijih mečeva poslednjih godina. Nije lako igrati protiv najboljih tenisera ikada. Odajem mu priznanje jer igra zrelo i tako dobro. Igra divan tenis u poslednjih godinu dana - rekao je Đoković.

Cicipas će u drugom polufinalu igrati protiv Rafaela Nadala.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije