KNEŽEVIĆ IZNEO NOVE OPTUŽBE PROTIV MILA: Po Đukanovićevom nalogu bivšem ministru zdravlja uplatio 79.000 funti i platio mu specijalizaciju
Šegrt i Đukanović, Foto: Vijesti.me/Zoran Đurić

politički zemljotres u crnoj gori

KNEŽEVIĆ IZNEO NOVE OPTUŽBE PROTIV MILA: Po Đukanovićevom nalogu bivšem ministru zdravlja uplatio 79.000 funti i platio mu specijalizaciju

Crna Gora -

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević, za kojim je raspisana poternica i koji se nalazi u Londonu, platio je specijalizaciju bivšem direktoru bolnice u Meljinama, nekadašnjem ministru zdravlja i funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS) Budimiru Šegrtu.

Knežević je medijima dostavio bankarski izvod koji dokazuje da je sa svog računa platio specijalizaciju Šegrtu.

To je uradio po nalogu predsednika države i DPS-a Mila Đukanovića, prenosi Dan. Plaćanje je obavljeno sa Kneževićevog na račun Šegrta u Londonu, u junu 2009. godine, u Nacionalnoj Vestiminister banci. Dan je objavio i broj bankarskog računa.

Mediji su juče objavili da je predsednik Milo Djukanović imao otvoren račun u Atlas banci, na kojem je gomilao hiljade i hiljade evra duga, koje je kasnije pokrivao Duško Knežević imovinom svojih firmi.

Đukanović i Knežević
Đukanović i Kneževićfoto: Vijesti.me/Boris Pejović

Knežević je preko Atlas banke, čije je poslovanje sada pod istragom Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrivao dugove sa Đukanovićeve kartice. Iz dokumenata se vidi da je Đukanović u Atlas banci imao VIP revolving karticu, kojom je plaćao svoje lične troškove, ali dug nije vraćao banci, pa je i taj njegov dug spadao u tzv. rizične kredite, koji su kasnije plaćani iz aktive Atlas banke.

Samo jedno zaduženje aktuelnog predsednika države od 16.741,24 evra otplaćeno je u februaru 2017. godine, i to skupa sa ostalim rizičnim kreditima koji su iznosili ukupno 14 miliona, koje je Kneževićava banka davala povlašćenim osobama, medju kojima su bila još neka zvučna imena.

Knežević je to sve potvrdio.

foto: Printscreen Vijesti.me

"Mogu da potvrdim da je u pitanju kartica Mila Đukanovića. Neki njegovi računi pokrivani su iz aktive Atlas banke. To su radili službenici na operativnom nivou po mom nalogu", odgovorio je Knežević na pitanje da li je plaćao lične Đukanovićeve račune.

Duško Knežević danima iznosi teške optužbe i objavljuje snimke na račun vlasti i Mila Đukanovića koje se odnose na nelegalne donacije i reketiranja.

Bivši gradonačelnik Slaboljub Stijepović je u okviru istrage o nelegalnom finansiranju Demokartaske partije socijalista saslušan u Tužilaštvu, dok je bivši viceguverner CBCG Velibor Milošević, za koga Knežević tvrdi da ga je reketirao, pritvoren i određeno mu je zadržavanje od 72 sata.

Knežević je počeo sa iznošenjem optužbi nakon što je Tužilaštvo otvorilo istragu o poslovanju pojedinih njegovih kompanija i nakon uvođenja stečaja u njegovoj IBM banci i privremene uprave u Atlas banci.

Duška Kneževića Tužilaštvo za sada zvanično sumnjiči za proneveru 1,9 miliona evra preko jedne od kompanija koje kontroliše.

Istražitelji proveravaju i sumnje u vezi s pranjem oko pola milijarde evra preko jednog od servisa njegove Atlas banke, a istragom je obuhvaćeno 174 ljudi. Taj postupak još nije završen.

Za njim je raspisana poternica i određen mu je pritvor od 30 dana.

Kurir.rs/Beta Foto: Vijesti/Zoran Đurić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track