ŠETNJA MELBURN PARKOM: Đoković posle predaje Nišikorija prošao u polufinale

J. Jevremović

23. 01. 2019. u 10:51

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije. Japanac Kei Nišikori mu je predao meč

ШЕТЊА МЕЛБУРН ПАРКОМ: Ђоковић после предаје Нишикорија прошао у полуфинале

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

JEDINI ozbiljniji rival na putu do same završnice prvog grend slema sezone nije bio u stanju da odigra ceo četvrtfinalni meč. Novak Đoković nastavio je šetnju Melburn parkom posle predaje Keija Nišikorija, top ten člana koji je trebalo da bude najveći izazov od početka turnira - 6:4, 4:1. Srpskom teniseru otvara se žreb već danima, pa u polufinalu u petak neće morati na megdan Zverevu, Timu, čak ni Raoniću, koji je danas izgubio bitku sa Lukom Pujem.

Francuz (35. na listi) primirio je snažan servis preporođenog Kanađanina i prvi put ušao među četvoricu najboljih na slemu - 7:6 (7:4), 6:3, 6:7 (2:7), 6:4. Kao i Stefanos Cicipas, koji će sutra (9.30) probati da produži grčku bajku trijumfom nad Rafael Nadalom.

Za razliku od mlađih nada, Novaku je ovo 34. grend slem polufinale. Svaki put kada je dogurao do ove faze u Melburnu, osvajao bi trofej...

- Mnogo stvari je uticalo na to da osvojim šest titula ovde. Na prvom mestu, pobeda kada sam imao 20 godina mi je otvorila vrata i dobio sam mnogo samopouzdanja. Ovo je prvi turnir u sezoni i motivacija je uvek na najvišem nivou - rekao je naš teniser.

Jedina briga pred okršaj sa Japancem bili su bolovi u leđima koje je osetio tokom meča sa Medvedevom. Dan pauze i samo 50 minuta u četvrtfinalu su baš ono što mu je bilo potrebno da se oporavi.

- Doktor bi ovako nešto prepisao za moje telo, da što kraće budem na terenu - kroz osmeh je rekao Đoković. - Pojavila se informacija da sam tražio da se zatvori trening tokom slobodnog dana, što nije istina. Znao sam da ću biti spreman za sledeći nastup.

Imaće prvi favorit dovoljno vremena da se spremi za Puja. I za eventualno finale sa Nadalom. Izbegavao je srpski teniser da priča o borbi za trofej protiv Španca. Cicipas je održao dovoljno lekcija staroj gardi da bi se prerano otpisao.

- Stefanos je jedan od lidera sledeće generacije. Svaka mu čast koliko zrelo igra ovde. Protiv Rodžera je odigrao jedan od najkvalitetnijih mečeva na ovom turniru - nahvalio je Novak Grka.

Posle 52 međusobna duela, šta više reći o Rafi?

- Dobar forhend, mnogo spina, dobar servis, sjajan bekhend, sjajan volej...

AMELI ZNA SVE O TENISU
LUKA Puj (24 godine, 31. na listi) napravio je najveći uspeh u karijeri plasmanom u polufinale grend slema. Sa njim u novoj sezoni radi Ameli Morezmo, koja je podnela ostavku na mesto selektora Dejvis kup tima Francuske da bi pomogla najtalentovanijem momku iz tima.
- Ona zna sve o tenisu. Vidite da nema veze da li je trener žensko ili muško - poručio je Puj, a šefica njegovog boksa sarađivala je i sa Endijem Marejom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Mile

23.01.2019. 12:36

Jedan,ali mnogo vredan i nadasve čestit,služi za primer celom svetu,Srbi sretni smo što ga imamo,želim mu dobro zdravlje i svu sreću ovoga sveta.