Najnovije vesti
Kultura Vesti
EKSKLUZIVNO Promotivni film o Milanu Mariću spreman za Berlin

EKSKLUZIVNO Promotivni film o Milanu Mariću spreman za Berlin

Milan Marić deo je selekcije "Evropske zvezde u usponu" predstojećeg izdanja Berlinskog filmskog festivala. "Blic.rs" ekskluzivno donosi promotivni spot koji je za tu priliku napravila producentska kuća iz Nemačke "European Film Promotion".

MILAN MARIC DOVLATOV 01 Foto: FCS / Promo
MILAN MARIC DOVLATOV 01

Mladi srpski glumac (28) upravo je u Berlinu početkom 2018. skrenuo pažnju javnosti na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu."Evropske zvezde u usponu" naziv je programa koji će se odigrati od 8. do 11. februara u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će,  uz Milana Marića, agetima i producentima biti predstavljeno još devetoro izabranih mladih glumačkih snaga u usponu iz raznih krajeva Evrope.
Poziv za ovaj program i učešće u njemu predstavljaju veliku počast i priznanje za talenat, trud i potencijal za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce biće organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.

Uloga u "Dovlatovu", rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana Mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića; ovaj film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao zimus upravo u  glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.
O ulozi u Dovlatovu  Milan Marić je, između ostalog rekao i sledeće:
-Pokušavao sam da odgonetnem šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita. A onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši.

U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugomertražnim filmovima  "Branio sam Mladu Bosnu" (2014), "Dobra žena" (2016), "Vlažnost" (2016),  "Santa Maria della Salute" (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima "Izgledaš do jaja kad sam odvaljen" (2013) i "Život traje tri dana" (2017). Na televiziji smo ga gledali u serijama "Miris kiše na Balkanu", "Nemanjići – Rađanje kraljevine", "Vojna akademija", "Jutro će promeniti sve" i "Besa", a uskoro na male ekrnae stižu "Pet" i "Žmurke".

Nikola Rakočević bio je deo "Evropskih zvezda u usponu" 2015.