Veselji traži da mu se smanji koeficijent plate

Predsednik Skupštine Kosova je od parlamentarne komisije za javnu upravu zatražio da se predsedniku predlogom zakona o platama koeficijent smanji od 11 na devet

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

19:57

Veselji traži da mu se smanji koeficijent plate
(Foto: Thinkstock)

Po koeficijentu 11 platu predsednika skupštine je 2.630 evra, dok bi sa koeficijentom 9 ona iznosila 2.150 evra, odnosno bila bi manja za 480 evra.

Predsednik kosovskog parlamenta je ocenio da je njegov zahtev značajan korak u okviru reforme javne administracije, nivelacije plata i ostvarivanja zahteva raznih sektora za obezbeđenje budžetske stabilnosti. On je dodao da je njegov zahtev u skladu sa realnom socijalnom i ekonomskom situacijom u zemlji.

Umanjenje plate predsednika parlamenta bi imalo za posledicu smanjenje plata poslanika ali i drugih visokih političkih i službenika u javnoj administraciji na Kosovu, pošto je njegov položaj, uključujući premijera, drugi po rangu u institucijama Kosova.

U predlogu zakona najveći koeficijent, 12 ima predsednik Kosova i njegova bi plata prema sadašnjem predlogu je 2.870 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

23 h

Podeli: