KRAJ: Monako-Partizan 68:71

Novosti online

22. 01. 2019. u 18:30

Crno-beli na gostovanju savladali francuski tim i revanširali se za poraz u Beogradu

КРАЈ: Монако-Партизан 68:71

Renfro na meču sa Monakom Foto: KK Partizan

Revanš crno-belih! Partizan je u Kneževini savladao Monako i vratio brejk - 71:68 (23:17, 15:24, 15:11, 18:16).

Ekipa Andree Trinkijerija je ostvarila veoma važan trijumf u borbi za četvrtfinale Evrokupa, a na kraju su mogli da slave i sa većom razlikom. Ovako će, u slučaju da međusobni skor bude odlučivao o prolazu, Monako imati prednost.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Renfro sa 20 i Marinković sa 13 poena, na drugoj strani se istakao Lakomb sa 23 poena.


PRVA ČETVRTINA

Utakmica počinje mini-serijom Partizana, poenima Marinkovića i trojkom Renfroa (0:5). Marinković ispravlja promašaj Gagića i tera Filipovskog da traži tajm-aut (0:7).

Kratka pauza nije uticala na crno-bele, Gagić je pogodio, da bi Kikanović posle više od tri minuta igre uspeo da prekine "prazan hod" i da donese prve poene svom timu (2:9).

Marinković pogađa trojku, Robinson polaže, da bi šut Renfroa potom izašao iz koša. Nidam forsira trojku iz teške pozicije, ne pogađa. Za razliku od njega, Renfro pronalazi dno mrežice u pokušaju za tri i donosi prvo dvicifreno vođstvo (4:15).

Lakomb poentira, Lendejl daje oba slobodna bacanja posle faula Džounsa. Renfro je ostavio previše prostora Nidmau što je on kaznio trojkom, Pejdž se potom upisuje u strelce (9:19).

Trojka Lakomba se vraća u koš, Pejdž polaže posle prodora, posle kratke pauze zbog razgovora sudija sa dvojicom trenera Nidam je pogodio trojku i vratio svoj tim u igru. Pejdž je napravio grešku, Monako to ne uspeva da kazni, a Nikola Janković uz zvuk sirene pogađa. Partizan ima šest poena prednosti posle prve deonice (17:23).

DRUGA ČETVRTINA

Nikolić pogađa trojku na startu druge deonice, Kikanović dobija "rampu" da bi potom uspeo da iznudi faul, drugu ličnu Nikole Jankovića koji dobija lekcije od Trinkijerija (17:26).

Bakner blokira Lendejla, Lakomb pogađa posle prodora, Trinkijeri reaguje tajm-autom. Nije to pomoglo, Stefan Janković je promašio, a Bakner napravio potez dosadašnjeg toga utakmice fenomenalnim zakucavanjem (23:26).

Lendejl promašuje, Robinson sjajnim dodavanjem iza leđa pronalazi Baknera koji ponovo zakucava. Marinković uzvraća zakucavanjem posle odlične finte, a Stefan Janković pravi bespotreban faul što je njegova druga lična (25:28).

Lakomb torjkom anulira prednost Partizana (28:28). Renfro gubi loptu, ali Robinson pravi grešku u koracima u pokušaju da organizuje kontru. Gagić prekida seriju protivnika i pogađa uz faul i realizuje dodatno slobodno bacanje, ali Si potom faulira Lakomba u šutu za tri. Sudije gledaju snimak i pokazuju da je nagazio liniju i da će imati dva slobodna bacanja. Najraspoloženiji igrča domaćina pogađa oba (30:31).

Oba tima su u bonusu, posle serije slobodnih bacanja i poena Nidama Monako stiže do prvog vođstva na meču (34:33). Međutim, Gagić poentira, posle čega promašuje oba slobodna bacanja (34:35).

Kikanović lagano polaže loptu u koš, Nidam krade loptu Renfrou, Outara to nagrađuje trojkom, Trinkijeri traži minut odmora (39:35).

Pejdž poentira pod faulom i daje dodatno slobodno bacanje. Pre realizovanog penala je Filipovski tražio tajm-aut. Poslednji napad u četvrtini je imao Monako. Outara i pored dobre odbrane Pejdža pronalazi put do koša. Domaćin na pauzu ide sa vođstvom (41:38).

TREĆA ČETVRTINA

Kikanović pogađa, pa pravi nekoliko grešaka, Filipovski ga šalje na klupu. Marinković posle nekog vremena dolazi do poena, a Nikolić daje trojku za izjednačenje (43:43).

Marinković promašuje posle prodora, pa i za tri posle izborenog novog napada Gagića. Gladir promašuje ceo obruč u pokušaju za tri, traži faul, sudije ne reaguju. Pokušaj Pejdža izlazi iz koša. Dosta promašaja na obe strane u trećem kvartalu (45:45).

Renfro koristi prostor i pogađa trojku, za tajm-aut Filipovskog (45:48). Lakomb vraća trojku što je njegov 19. poen u dosadašnjem toku meča. Si kontru završava zakucavanjem, a Robinson pogađa oba penala posle faula Renfroa (50:50).

Outara poentira iz veoma teške pozicije, Trinkijeri traži minut odmora. Pejdž pogađa trojku, a Si odlično čuva Lakomba, ali Renfro pravi grešku u koracima, pa promašuje otvorenu trojku. Pred poslednjih 10 minuta vođstvo ima srpski tim (52:53).

ČETVRTA ČETVRTINA

Kikanović poslednju deonicu započinje poenima, posle čega Renfro daje oba slobodna bacanja, pa pogađa "flouter", Filipovski reaguje tajm-autom (54:57).

Renfro pogađa trojku, Gagić potom udara "rampu" Džounsu, pa odličnom fintom vara Baknera i dolazi do lakih poena. Bakner zatim snažno zakucava. Renfro uspeva da iznudi faul i da pogodi oba penala (56:64).

Šut Baknera izlazi iz koša, Si na drugoj strani ispravlja promašaj Marinkovića, a Gagić pravi bespotreban faul u skoku. To mu je četvrta lična, menja ga Lendejl. Na pet minuta pre kraja Partizan ima osam poena prednosti (58:66).

Bakner promašuje zicer pod faulom Marinkovića čime je Partizan ušao u bonus. Bakner pogađa samo prvo bacanje, a Si ne uspeva da pogodi trojku. Bakner se ispromašivao, Trinkijeri traži od svojih igrača da se smire i da ne brzaju. Nikolić se spetljao i napravio grešku, a Si pravi faul i šalje Lakomba na liniju penala. On promašuje oba, posle čega Robinson uvodi i Monako u bonus (59:66).

Renfro promašuje otvorenu trojku, lopta mu se odbija u ruke, ali greši prilikom dodavanja. Bakner srećom greši na drugoj strani. Mnogo grešaka i promašaja na obe strane. Renfro uspeva da iznudi dva slobodna bacanja i da ih realizuje na dva minuta pre kraja meča (59:68).

Nidam koristi prednost u brzini protiv Lendejla, Lakomb vrćaa loptu u koš, a Renfro na udvajanju gubi loptu za lake poene Robinsona. Ofanzivnim skokovima Partizan zadržava posed posle svojih promašaja, a Si pogađa samo jedno slobodno bacanje. Lendejl potom faulira Lakomba koji daje oba penala na 42 sekunde pre kraja (65:69).

Oba tima će obraćati pažnju i na razliku, pošto je Monako u Beogradu slavio sa četiri poena prednosti. Marinković je iznudio faul Lakomba i pogađa oba. Trinkijeri umesot Lendejla uvodi Stefana Jankovića za poslednji napad protivnika. Robinson promašuje, Monako uspeva da se izbori za novi napad, a Si faulira Gladira pri šutu za tri. Gladir pogađa sva tri. Trinkijeri traži tajm-aut (68:71).

Akcija za Marinkovića koji promašuje trojku, Pejdž hvata loptu i vraća do Stefana Jankovića koji je bio potpuno sam na ziceru i promašio. To ujedno znači da će i u slučaju da ova dva tima budu imali isti skor, francuski klub će imati prednost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)