Najnovije vesti
IT
BLIC NA PREMIJERI VIEW 20 TELEFONA Kako je Honor izmislio rupu i pokazao savršenu kameru od 48MP

BLIC NA PREMIJERI VIEW 20 TELEFONA Kako je Honor izmislio rupu i pokazao savršenu kameru od 48MP

Ako je 2018. bila godina koja nam je donela notch, odnosno usek na vrhu telefona, onda je 2019. godina ta koja će na mesto kamera na ekranu doneti – rupu! Bar se tako čini ako zaživi ideja Honora koji je na taj način rešio kako da maksimalno iskoristi displej na svom novom telefonu.

honor telefon foto ras Foto: RAS Srbija
honor telefon foto ras
Foto: Promo

"Blic" se našao među redakcijama pozvanim na parisku premijeru modela Honor View 20. Sve oči bile su uprte u all-view displej od 6.4 inča sa rezolucijom 1080 x 2310 koji ide od ivice do ivice s tim što u gornjem levom uglu ima rupu na mestu gde je prednja kamera od 25 MP. Ona je velika 4,5 milimetara, za 54 odsto manje prostora nego ranije. Iako će mnogi reći da je ovo samo novotarija, zapravo je prilično genijalna ideja kako da se notch pomeri sa sredine telefona i ekran maksimalno proširi. To znači da su sve notifikacije koje izlaze pri vrhu malo pomerene na desno, ali se vrlo brzo na to naviknete pogotovo što je pred sobom imate uređaj sa dosta kvalitetnim LCD ekranom koji vam pruža odličan pregled bez obzira na ugao gledanja baš kao i odličnu reprodukciju boja.

Foto: RAS Srbija

Još jedna zanimljiva stvar kod izgleda Honor View 20 je jedinstveni spoj metala i stakla koji daje zanimljiv izgled na poleđini telefona što je maltene glavna karakteristika Honor modela od samog starta. Oni su ga nazvali aurora nanotkstura dizajnom. Kada ga držite u ruci neće biti zabune da je to baš Honor telefon, naročito ako izaberete neku upečatljivu boju poput crvene ili plave.

Unutra je odlični Kirin 980 koji koristi i Huawei za svoje telefona. Honor View 20 ima 8GB RAM i 256GB memorije, a tu je i slabija i jeftinija opcija sa 6GBRAM i 128GB što je i dalje izuzetno velika brojka.

Foto: Promo

Na poleđini se nalazi i kamera od 48MP koja je uparena sa pravim 3D stereo senzorom koji proračunava koliko je potrebno svetlu da se odvoji od objekta koji se slika i vrate do senzora. Ova kamera daje i mogućnost za 3D shaping što znači da automatski ako je koristite može da vas učini tanjim ili višim, a da ne dođe do distorzije pozadine. Tu je i magic AR, slično kao kod Huawei modela.

Inače, kamera koristi Soni IMX586 48 MPx senzor, koji je prvi put uparen sa AI i HDR softverom nazvanim AI Ultra Clarity i AI HDR.

Foto: Promo

Baterija je od 4000 mAh, sasvim dovoljno da se koristite sve opcije telefona.

Cena u Srbiji bi trebalo da bude 79.990 dinara za model od 6GB, a onaj od 8GB košta 10.000 dinara više. Očekuju se u Srbiji početkom februara. Uskoro i detaljnije test Honor View 20 na blic.rs/it.