Arsenalova potraga za Čehovim naslednikom: Meta Juventusov golman iz Sampdorije

Vreme čitanja: 1min | uto. 22.01.19. | 14:09

Tobdžije pokucale na vrata tima iz Đenove

Odluka vremešnog asa Petra Čeha da na kraju aktuelne sezone okači rukavice o klin izazvale su jaku reakciju u kancelarijama odgovornih ljudi u Arsenalu. Dok Čeha već vrbuje Čelsi i nudi mu posao trenera golmana, Arsenal je krenuo u potragu za čovekom koji bi mogao da ga nasledi na golu, odnosno bude prva zamena nemačkom internacionalcu Berndu Lenu.

Posle dobrog iskustva sa Lukasom Toreirom, Arsenalovi emisari pokucali su opet na Sampdorijina vrata, sa željom da se raspitaju za zdravlje mladog golmana Emila Audera. Priča oko mladog italijanskog golmana je donekle kompleksna. On trenutno brani u Sampdoriji kao pozajmljen igrač Juventusa, za šta je letos izdvojeno oko 1.100.000 evra, uz opciju kupovine na leto. Kako je Audero ostavio sjajan utisak na sve u Sampdoriji izvesno je da će Samp iskeširati novac kako bi otkupio ceo ugovor. Pregovori su počeli još i pre Nove godine, ali se oni odvijaju sporadično i još nije utvrđena cena.

Izabrane vesti

Sigurno je jedino to da Sampdorija ima opciju preče kupovine, što bi dalje trebalo da znači da će Arsenal pregovarati sa timom iz Đenove o daljoj preprodaji, a ne Juventus. Naravno, pod uslovom da Samp i Juve nađu zajednički jezik. 

Audero je ove sezone branio na 21 utakmici, a primio je 26 golova.

Foto: Reuters


tagovi

Emil AuderoZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara