ĐOKOVIĆ NEĆE IGRATI ZA SRBIJU NA POČETKU DEJVIS KUPA: Selektor Zimonjić objavio spisak tenisera na koje računa za duel sa Uzbekistanom
Foto: Marina Lopičić

DEJVIS KUP

ĐOKOVIĆ NEĆE IGRATI ZA SRBIJU NA POČETKU DEJVIS KUPA: Selektor Zimonjić objavio spisak tenisera na koje računa za duel sa Uzbekistanom

Tenis -

Selektor srpskih tenisera Nenad Zimonjić objavio je danas spisak igrača za duel sa Uzbekistanom u Dejvis kupu, na kom nije Novak Đoković.

"Učestvujemo u veoma jakom sastavu. Veoma je bitno da se dobro adaptiramo i pripremimo. Verujem da ćemo spremno dočekati izuzetno važan meč za nas. Sa nestrpljenjem čekamo meč i daćemo sve od sebe da pobedimo", izjavio je Zimonjić.

Pozvani su Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović, Nikola Milojević i Viktor Troicki.

Selektor će imati pravo promene tima (dva igrača) sve do sat vremena pre zvaničnog žreba koji je zakazan za 31. januar.

Kvalifikacioni duel će se igrati 1. i 2. februara u Taškentu u Uzbekistanu. Prvog dana su na programu dva singla, a drugog dubl i potom preostala dva singla.

Dejvis kup će se u novoj sezoni igrati po drugačijem formatu u odnosu na prethodnih 118 godina.

Ukupno 24 tima će se u februaru u kvalifikacijama boriti za 12 mesta na završnom turniru, gde su automatski prošlogodišnji polufinalisti, a biće dodeljene i dve posebne pozivnice.

Završni turnir Dejvis kupa igraće se u novembru.

Sigurni učesnici su polufinalisti od prošle godine Francuska, Hrvatska, SAD i Španija, kao i Velika Britanija i Argentina koje su dobile "vajld kard".

kurir.rs / Tanjug

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track