АПАТИН ОСВАНУО ПОД СНЕГОМ, ПУТЕВИ ПРОХОДНИ, ПРЕСТАНАК ПАДАВИНА ТЕК ЗА ВИКЕНД

APATIN DRUŠTVO VESTI

Од синоћ над Апатином веју пахуље. Према информацијама из Ситуационог центра Општине Апатин висина снежног покривача је 10 цм. Механизација апатинског комуналног предузећа “Наш дом”, кренула је да рашчишћава путеве у општини. Осим градских саобраћајница рашчишћаваће се и путеви према селима.

-Све деонице у општини су проходне јер се са сољењем кренуло одмах иза поноћи, што се тиче главне улице и трга, чека се слабљење или престанак падавина, када ће се уклањати снег и са ових површина-каже Небојша Смиљанић, директор “Нашег дома”.

Како Смиљанић каже за радио Дунав зимска служба је у току јутрањих сати чистила снег испред установа од значаја, а гурање снега са коловоза кренуће се ускоро.

Општинска комунална инспекција упутила је обавештење правним лицима и предузетницима, који су власници или корисници пословних објеката у области трговине, занатства и угоститељства, да према одлуци о комуналним делатностима општине Апатин имају обавезу да испред и око својих објеката, а нарочито испред улаза и излаза, уклањају снег и лед.

Према метеоролошким подацима снег ће и сутра наставити да пада, а у четвртак ће се смењивати суснежица и снег. Престанак падавина очекује се за викенд, али су прогностичари почетком наредне недеље најавили поновно снег и суснежицу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *