Nestao avion sa Emilijanom Salom

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.01.19. | 10:23

Strašne vesti stižu iz Francuske i Engleske

Pajper Malibu. Mala letelica koja je imala zadatak da Emilijana Salu vrati u Kardif posle 17.000.000 evra vredog transfera iz Nanta. Argentinac je još sinoć oko 21 čast trebalo da sleti u Vels. Međutim, sa ostrva nam stižu informacije koje ne slute na dobro. Avion koji je prevozio Salu preko Lamanš kanala nestao je sinoć oko 20.23 sa radara i još nije pronađen.

Nadležne službe preleću i jutros preko kanala, ali zasad bez uspeha. Krenuli su sinoć, mada su privremeno morali da pauziraju kako su se vremenski uslovi pogoršali. Niko ipak, bar ne za sada, ne pominje mogućnost da su loši vremenski uslovi uslovili ovu potragu. Iz Karfida su samo potvrdili da su “iskreno zabrinuti“ za Salu ne želeći ništa da prejudiciraju.

Izabrane vesti

Policija iz Gernzija potvrdila je da je akcija spasavanja odmah sprovedena. Reagovalo se sa dva helikoptera, dva aviona i jednim brodićem za spašavanje, ali nije vredelo. Salin avion – bilo je tu sve skupa tri osobe, pilot, fudbaler i jedno neimenovano lice – leteo je na visini od oko 1.500 metara kada je tražio dozvolu da se prizemlji. Na 700 metara visini avio toranj u Džerziju izgubio je kontakt sa avionom, koji nije ni prišao engleskoj obali.

Pozivajući se na razne zvanične izvore, francuski mediji pišu da su šanse da je Emilijano Sala i dalje živi skoro pa nepostojeće. Temperatura vode u Lamanšu je oko 10-11 stepeni Celzijusa, prosečan čovek bez odgovarajuće opreme tu ne bi potrajao sat vremena.

Kao da je Sala osetio da se nešto loše sprema. Danima je odbijao da potpiše za Kardif, uprkos insistiranju Nantovog predsednika Valdemara Kite. Na kraju je popustio... Izgleda da nije trebalo. Mada nada još tinja. Ipak, kup duel Nanta sa Ententom zakazan za sutra već je odložen za nedelju. Emilijanov otac Orasio Sala vidno potrešen.
Ne mogu da verujem. Očajan sam. Porodica ništa nije znala, morao sam ja da im kažem. On je uvek bio vredan momak, skroman momak, ovaj transfer u Kardif je trebalo da bude veliki korak u njegovoj karijeri, veliki korak za sve nas...

Inače, računa se da je poslednji čovek koji je video Salu, a niije bio u avionu njegov saigrač iz Nanta Nikola Paloa, štoper koji ga je i dovezao na aerodrom.

(FOTO: Shutterstock)


tagovi

Emilijano Sala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara