Dan DOMAĆEG FILMA u vranjskoj biblioteci

Lokalne vesti - Utorak 22.01.2019 - 11:37

U organizaciji udruženja DOK Srbija i Filmskog centra Srbije, a u okviru programa Dan domaćeg filma, održaće se projekcije deset domaćih dokumentarnih filmova u osam gradova Srbije, medju kojima je i Vranje.

Film se bavi uzrocima Prvog svetskog rata FOTO: Printscreen Film se bavi uzrocima Prvog svetskog rata FOTO: Printscreen
U Biblioteci „Bora Stanković“ u Vranju, u sredu, 30. januara, sa početkom u 19 sati, biće prikazan film „Dugo putovanje u rat“ Miloša Škundrića, koji će prisustvovati projekciji.
 
Film se bavi uzrocima Prvog svetskog rata i zasnovan je na intervjuima sa najeminentnijim svetskim istoričarima, kao što su Hju Strahan, Džon Rul, Anika Mombauer, Dominik Levin, Lotar Hubelt, Žan Žak- Beker, Oleg Airapetov, Dušan Bataković i drugi. 
 
Ovaj dokumentarni triler preko dvorova i kabineta predsednika vlada, vodi gledaoca kroz zakulisne političke i vojne igre, istovremeno analizirajući širi kontekst i donoseći i male, životne detalje situacija, u kojima se odlučivalo o sudbini Evrope.
 
„Dugo putovanje u rat“ je imalo svetsku premijeru na 65. Martovskom festivalu 2018 godine i prvi je dugometražni bioskopski film scenariste, producenta i reditelja filma Miloša Škundrića.
 
Film je prikazan u okviru nekoliko festivala: 65. Martovski festival (Beograd), Zlatni vitez (Rusija), Prvi kadar (Republika Srpska), a održane su i specijalne projekcije filma u Australiji, Francuskoj, Islandu, Japanu, Norveškoj, Finskoj i Grčkoj.
 
Projekcija filma je besplatna.
 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: