Tandem Zvezdine dece u Čukaričkom

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 13:40

Brđani uzeli Luku Lukovića i najboljeg igrača Srpske lige

Tim sa Banovog brda najverovatnije zaključio listu zimskih pojačanja doveo je tandem pojačanja uoči odlaska na bazični deo priprema.

Kako je saopšteno na zvaničnom klupskom sajtu, novi fudbaleri Čukaričkog postali su Luka Luković i Stefan Kovač.

Izabrane vesti

Dvadesetdvogodišnji Luka Luković je nekadašnji Zvezdin omladinac, koji je kasnije prešao u Vojvodinu, zatim je nastupao za švajcarski Bil, OFK Bačku i belgijski Muskron.
''Luka je već duže vremena trenirao sa nama, a angažovali smo ga u dogovoru sa stručnim štabom, koji je bio zadovoljni onim što je videli. Pre odlaska u Belgiju imao je odličnu sezonu u Bačkoj, što ga je preporučilo da potpiše za Muskron, odakle se vratio, s obzirom da nije mnogo igrao. Njegova pozicija je ofanzivni vezni, a može da igra na sva tri mesta u vezi, levo, desno, ili iza špica'', izjavio je Nenad Mirosavljević, sportski direktor Čukaričkog.

Stefan Kovač je tri godine mlađi, igra na poziciji centralnog veznog, a proteklu polusezonu proveo je u ekipi IMT, klubu sa kojim Čukarički ima sjajne odnose, s obzirom da je nekoliko mlađih igrača pozajmio trenutno drugoplasiranom timu Srpske lige grupa ''Beograd''. Takođe, reč je o momku koji je prošao Zvezdinu omladinsku školu i igra za mladu reprezentaciju Bosne. Ove jeseni je bio jedan od najboljih igrača Srpske lige. ''Mlad je, 1999. godište, a Čukarički voli takve igrače. Uz to, ima već dve sezone igranja seniorskog fudbala, a takođe vidimo perspektivu u njemu, te je od danas naš je član. Kako trenutno stoje stvari neće više biti novih dolazaka“, dodao je Mirosavljević.

Pre transfera Lukovića i Kovača, Čukarički je produžio ugovore sa golmanom Nemanjom Belićem i štoperom Stefanom Šapićem, a prvi profesionalni ugovori potpisani su sa omladincima Vasilijem Bakićem i Bojicom Nikčevićem.


tagovi

Stefan Kovač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara