GRAD PROTIV „PSEĆE MAFIJE“: Milioni odlaze na lažne ujede

G. N.

21. 01. 2019. u 11:33

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je da će Beograd inicirati izmenu propisa, jer se milionski iznosi isplaćuju zbog lažiranih ujeda pasa: „Vrte“ se stalno isti advokati, sudije i navodne žrtve

ГРАД ПРОТИВ „ПСЕЋЕ МАФИЈЕ“: Милиони одлазе на лажне уједе

Grad će inicirati promenu zakonskih propisa Foto B. Subašić

ORGANIZOVANA "mafija", koja se bavi lažiranim ujedima pasa postoji u Beogradu! Ovo je juče obelodanio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, naglasivši da su sa ovim problemom suočeni i drugi gradovi u zemlji.

- Stalna konferencija gradova i opština pre godinu dana pravila je savetovanje na tu temu, a izneti su podaci da država za to izdvaja milionske sume - rekao je Vesić. - Kada pogledate pojedinačne slučajeve, vidite da su to isti advokati, sudije, navodne žrtve. Zvuči bizarno, ali pojedinci imaju vilice pasa koje drže u zamrzivačima.


PROČITAJTE JOŠ:
Borba protiv divlje gradnje

Prema Vesićevim rečima, Grad će inicirati izmenu zakonskih propisa, a ubuduće će se osigurati kod osiguravajućih društava. Oni će utvrđivati šta se tačno desilo i to će biti jedna od kratkoročnih mera, kako ne bi odlazile pare iz budžeta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

Ivan

21.01.2019. 11:58

Nemojte ni slučajno da rešavate pitanje pasa lutalica, nego obustavite isplatu žrtvama ujeda. Lutalice će se same skloniti sa ulica. Blago nama sa Vesićem, daleko ćemo dogurati.

A kako

21.01.2019. 11:58

A kako bi bilo da zamenik gradonacelnika izadje malo iz automobila pa da oseti na svojoj kozi kako izgleda kad te ujedu "lazni" psi? Sklonite pse sa ulica pa necete odvajati te vama tako drage pare iz budzeta, jer vam trebaju za jos 50 fontana. Nigde u Svedskoj, Nemackoj i mnogim zemljama EU nemaju pse lutalice na ulicama.

Gen52

21.01.2019. 12:08

Potržavam predlog zamenika gradonačelnika, g-dina Vesića u naporima da se promene propisi, ali, prevenstveno da se omogući gradjanima da bez pardona ubiju psa koji je napao ili nedaj bože ujeo nekopg gradjanina. E, tu neće biti nikakve zloupotrebe, niti će grad ili država imati troškove. A naslov vam je originalan i pravi "PREĆA MAFIJA" Pozdrav,

Вкадимир

21.01.2019. 12:13

Није проблем само у лажним уједима. Ништа гори нису и они који провоцирају псе да их уједу и тако истрпе релативно малу бол за велике паре које не би могли да зараде на радном месту ни за 5 месеци. Толико су стручни и толико вреде.

Glas razuma

21.01.2019. 12:19

Okove na ruke i noge pa u rudnik da odrade pare koje su uzeli na prevaru. Za svakih 100 dinara po jedan dan robije. Da jedu i piju mogu samo ono što kupe i plate u menzi rudnika.

Д. З.

21.01.2019. 12:30

Није важно има ли уз праве уједе и "лажних". Важно је да на улици не сме бити одвезаних паса. Треба пронаћи власнике пуштених паса па од њих наплатити и пераве и "лажне" уједе. Ако се власници не пронађу, онда се пси морају похватати и, ако се мор, извршити над њима еутаназију је су пси неурачунљиви и не сме се дозволити оно што се понекад дешава даа пси до смрти изуједају неко дете или немоћног старца. Колико је опасан чопор паса, зна само онај кога је чопор нападао. Власт мора и тиме да се бав

More

21.01.2019. 12:46

More unistavajte te dzukele po ulicama i ne prebacujte probleme na zrtve! Alternativno, ako na to skacu ljubitelji i zastitnici zivotinja, spakujte ih i posaljite njima nek ih cuvaju oni i kazne njima kad god napadnu nekog!

sarma

21.01.2019. 13:05

Svako ko tvrdi da je ugrizen trebalo bi da uhapsi kucu koja ga je (navodno) ujela, i da se kroz istragu utvrdi da li je do ujeda doslo ili ne.

Blandy

21.01.2019. 13:28

Ziveo sam u Americi 19 godina i to u ne bas sjajnom gradu a jos losijoj eriji toga grada i mogu vam reci da nisam video ni jenom ni jednog psa lualicu.Bukvalno,nijednog ali nijednog psa lutalicu.Sta mislite o tome?

Sta ja mislim

21.01.2019. 13:58

@Blandy - Mnogo toga nisi mogao da vidis u Americi. Ljude koji rade za 300 dolara mesecno ili jos manje kao ni one koji rade a mesecima nisu primili platu, lekare koji pored onoga sto naplate od tvog osiguranja traze od tebe i nesto u kesu da bi te primili u ordinaciju i prepisali terapiju, sudije kojima treba 10+ godina da uzmu tvoj predmet u razmatranje osim ako im ne gurnes nesto u dzep, itd.

mirjana

21.01.2019. 13:34

vesicu skloni pse sa ulice napravi neki pansion a jel tetka od kanade trazi vise a i sta ti radi komunalna a dal to pripremate izvoz pasa kad nemate dovoljno papaka

Joca Dopisnik Belosvetski

21.01.2019. 13:37

Da ste deo toga potrosili da te kuce zbrinete, nebi vas grizli. Ne zaboravite, ako su gladni ne samo da ce vas gristi, vec ce vas pojesti. Zbrinite kuce, vasi su i sve ce bitiu redu.

DzSvetac

22.01.2019. 09:44

Nisu problem psi , tolika sredstva su izdvojeno na čipovanje , a i dan danas psi koji su kupljeni derištu ua rođendan ili Novu Godinu , posle mesec dva završe negde kraj puta i onda je država kriva , i jeste kriva jer se ne sankcionišu krivično takvi zlotvori !!!

Миљојко

24.01.2019. 15:35

„Vrte“ se stalno isti advokati, sudije i navodne žrtve"Не разумем ову опаску, да ли Горан Весић зна да овде постоји нешто незаконито, ил ишта је у питању?Ако зна, обавезан је да пријави случај или случајеве тужиоцу, овако нема смисла.Или уствари покушава да овом бесмисленом опаском скреен пажњу са сутине проблема, а то је да одвезан пас нема шта да тражи на улици, дакле не само луталица него и власнички.А колико власничких паса можете видети да се слободно крећу улицама?