Beličik (levo) i Brejdi slave plasman u finale
Beličik (levo) i Brejdi slave plasman u finale

NFL dinastija: Petsi protiv Remsa na 53. Superboulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.01.19. | 11:32

Nju Ingland će se treći put uzastopno boriti za trofej Vinsa Lombardija

Najveća NFL dinastija našeg doba, Nju Ingland Patriotsi, predvođeni neverovatnim kvoterbekom Tomom Brejdijem i fantastičnim startegom Bilom Beličikom uspeli su da se nakon velike muke plasiraju u 53. izdanje Superboula.

Popularni Petsi, koji će se treći put uzastopno u poslednje tri godine boriti za prestižni pehar Vinsa Lombardija, a ukupno za svoju šestu titulu u istoriji franšize morali su da se u konfrencijskom finalu izborevsa opasnim protivnikom, ali i produžecima za trijumf nad Kanzas Siti Čifsima od 37:31.

Izabrane vesti

Patriote su imale veliku prednost, ali su se rano opustile te su Poglavice postigle čak 24 poena u poslednjoj četvrtini izborivši se tako za nastavak, ali za više od toga nisu imali ni snage ni iskustva, pošto je većini igrača Endija Rida ovo bilo prvo iskustvo igranja u konferencijskom finalu. Zgromili su ih iskusni Lavovi Tom Brejdi, Džulijan Edelman i Rob Gronkovski.

Oponent Nju Inglandu u velikom finalu će biti Los Anđeles Remsi koji su takođe morali do pobede preko produžetka i to nad Nju Orleans Seintsima sa 26:23. Meč je rešen fild golom sa čak 57 jardi koji je pogodio Greg Zerlein. Prethodno je u finišu regularnog dela Nju Orleans oštećen što su posle utakmice priznali i rukovodioci lige jer nije dosuđeno ometanje njihovog hvatača u završnoj akciji. 

Ovo, 53. izdanje finalne utakmice NFL-a igra se 3. februara na Mercedes Benc stadionu u Atlanti. Prošle godine titulu su uzeli Filadelfija Iglsi pošto su pobedlili Petse sa 41:33.

FOTO: Reuters


tagovi

NFLNju Inglend PatriotsiBil BeličikTom Brejdi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara