Joška Broz: Srednji pol je glupost koju nam nameću 1Joška Broz Foto: Wikipedia

Poslanik Socijalističke partije Srbije u Narodnoj skupštini i predsednik Komunističke partije Josip Joška Broz, u okviru rubrike sajta Danasa „Šta kažu o…“, naglašava da podržava uvođenje obaveznog vojnog roka, kao i da je protivnik istopolnih brakova i uvođenja srednjeg pola u zvanična dokumenta.

Da li ste za legalizaciju prostitucije?

– Pa ne znam, bolje to legalizovati nego da to bude tajna delatnost jer onda se te žene kriju i prenose bolesti. Ako je legalno onda se zna ko to radi i pod kontrolom je i mislim da bi to bilo u redu.

Da li ste za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe?

– Da, mislim da je to dobro. U mnogim državama sveta je to već legalizovano, jedino kod nas ne. A mnogima je pomoglo, pogotovo ulje od kanabisa.

Da li ste za legalizaciju istopolnih brakova?

– Ja sam protiv toga. Nemam ništa protiv gej populacije, ali sam protiv toga da im se dozvole brakovi kao i da javno nastupaju. Zato što ne želim da moje dete sutra gleda kako se dva muškarca ili dve žene ljube, to neka rade privatno.

Da li ste za vraćanje obaveznog vojnog roka?

– U svakom slučaju, da. Omladina tek u vojsci može da nauči nešto, ali najvažnije je ipak druženje.

Da li ste za registraciju srednjeg pola u zvaničnim ličnim dokumentima?

– To je glupost. Nema srednjeg pola, to nama nameću. Pa da više nema otac ili majka, nego roditelj dal je muški ili ženski. To je sve izopačeno.

Šta mislite o rijaliti programu kao TV žanru?

– Pa da vam kažem, ja rijaliti programe ne gledam. Onaj koji želi da ih gleda neka ih gleda onaj ko ne želi neka ne gleda, ali loše utiču na mlade jer mladi su ti koji rijalitije najviše gledaju i to nije dobro.

Da li ste za uvođenje eutanazije?

– Kad bi to bilo kako treba i pod nekom određenom kontrolom mislim da bi to bilo u redu jer mnogi ljudi, koji se bore sa strašnim bolestima i koji ne mogu da prežive, možda žele tu mogućnost. Mislim da bi to bilo sasvim u redu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari