Nije lepo, nije moćno, ali tako se postaje šampion! Liverpul uradio ono što Siti nije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.01.19. | 17:51

Preokret Redsa za novi korak ka tituli

Pobeđuje Liverpul i kada ne igra dobro, i kada mu je teško. U prošlom kolu su na mišiće savladali Brajton, a danas su uz porođajne muke izvukli pobedu nad Kristal Palasom na Enfildu – 4:3. Uz mnogo sreće, ali ne može se reći da je nezasluženo.

Jirgen Klop je rekao nedavno da njegovi igrači nisu Harlem Globtrotersi pa da moraju da zabavljaju masu i usput pobeđuju. Liverpul i definitivno nije bio lep za gledanje u pomenute dve utakmice, ali je uspeo da pobedi. Ono što mu je ranije bila rak rana, sada je kvalitet. Pobeđuje i kada ne igra lepo. Redsi su u prošlosti po pravilu rasipali bodove na utakmicama poput ove danas i to je bio jedan od bitnijih uzroka zašto titula prvaka Engleske već 28 godina zaobilazi Enfild Roud.

Izabrane vesti

Uostalom, Liverpul je uradio ono što najveći konkurent Mančester Siti nije – pobedio je neugodni Kristal Palas kod kuće i napravio preokret. Pre samo nekoliko nedelja, Palas je ne Etihadu preokrenuo protiv Mančester Sitija i pobedio, a danas je Liverpul uradio nešto suprotno. ispostavilo se da se na ta dva meča protiv Palasa napravila razlika od šest bodova između dva rivala… 

Orlovi sa Selhurst Parka definitivno znaju da budu kost u grlu velikanima. Pokazali su to više puta otkako ih je preuzeo Roj Hodžson. Imao je Hodžson i danas dobar plan protiv bivšeg kluba, ali mu je nedostajalo malo sreće da ga sprovede u delo.

Palas je dobrom postavkom igre zatvorio sve prilaze golu na početku meča, anestezirao Redse, a onda ih probo kao strelom. Posle pola sata igre i Liverpulovog jako bledog izdanja, Palas je poveo golom Taunzenda. Ali je veći deo posla obavio sjajni dribler Zaha koji je prošao po levom krilu i kao na tacni poslužio Taunzenda koji je umakao pažnji uspavanog Fabinja

Valjda je tako nešto bilo potrebno Liverpulu da napadne svim silama u drugom poluvremenu i da odmah po izlasku iz svlačionice krene na sve ili ništa. Uspeo je već u drugom minutu nastavka igre. Prvo su odbrana Palasa i Liverpulov bivši štoper Mamadu Sako očajno intervenisali i propustili priliku da otklone opansost. Van Dajk je skoro iz očaja šutirao sa skoro 40 metara, lopta je nekog zakačila i pala tačno na nogu Salahu koji je uvek na pravom mestu. Egipćanin takve poklone ne propušta i drama na Enfildu je počela…

Izjednačenje je probudilo Enfild, Klopa i njegove izabranike i opet smo videli turbo Liverpul kao u većem delu sezone. Samo šest minuta posle gola Salaha, Bobi Firmino pogađa za totalni preokret. Opet je sreća bila saveznik Redsa. Lopta je posle šuta Brazilca zakačila Kujatea taman toliko da prevari golmana Speronija i odskakuće u gol. 

Ali tu nije bio kraj drame. Buku na Enfildu je utišao Džejms Tomkins u stilu Milana Pavkova. Bio je to prvi gol glavom koji je Liverpul primio ove sezone u Premijer ligi. Tomkins je nadskočio Van Dajka i zakucao loptu glavom za izjednačenje koje je preseklo tribine Enfilda.

Liverpul je imao 20 i kusur minuta da se još jednom izvuče. Klop je bacio u vatru Šaćirija, Liverpul je zaigrao sa četvoricom napadača i počeo da steže obruč. A onda poklon sa neba u 75 minutu. Milnerov centrašut sa desnog krila je golman Speroni neshvatljivom intervencijom ubacio u sopstvenu mrežu. Tačnije, Salah je stigao da sa gol linije pripiše sebi gol. 

Ni tu nije bio kraj. Palas je odbijao da umre, a Liverpul da prelomi pitanje pobednika. Kada je Mane u 93. minutu pogodio za 4:2, izgledalo je da Liveprul može da odahne, ali je gol Maksa Majera u 95. minutu dao Palasu nadu od tridesetak sekundi da može do čuda. Domaći tim je u tim trenucima delovao kao da ne zna šta da radi, ali sreća za Redse je da nije ostalo još mnogo vremena. Da se igralo još koji minut, delovalo je da bi Palas mogao do čuda jer je voda bila baš ušla u uši Klopovoj ekipi. Ipak, uspeli su da u trileru sa sedam golova ostvare najvažniji cilj - tri boda. 

Sada sledi nešto teži raspored za Redse: Lester kod kuće, pa gostovanje Vest Hemu, pa Bornmut kod kuće. A onda najteži: Bajern kod kuće, Mančester Junajted u gostima, pa Votford, Everton revanš sa Bajernom... 

ENGLESKA 1 - 23. KOLO: 

Subota

Vulverhempton - Lester 4:3 (2:0)
/Žota 4, 64, 90+3, Benet 12 - Grej 47, Koadi 51ag, Morgan 87/

Bornmut - Vest Hem 2:0 (0:0)
/Vilson 53, King 90+2/

Liverpul - Kristal Palas 4:3 (0:1)
/Salah 47, 75, Firmino 53, Mane 90+3 - Taunsend 34, Tomkins 65, Mejer 90+5/

Mančester Junajted - Brajton 2:1 (2:0)
/Pogba 27, Rašford 42 - Gros 72/

Njukasl - Kardif 3:0 (1:0)
/Šar 24, 63/

Sautempton - Everton 2:1 (0:0)
/Vord Prauz 50, Dinj 64ag - Sigurdson 90+1/

Votford - Barnli 0:0

18.30:  (2,90) Arsenal  (3,35)  Čelsi (2,45) 

Nedelja

14.30:  (19,00) Hadersfild  (8,50)  Mančester Siti (1,13) 
17.00.  (4,60) Fulam  (3,60)  Totenhem (1,80) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Mohamed SalahRoberto FirminoEndros TaunzendDžejms TomkinsMaks MajerSadio Mane

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara