Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:50, 18. 1. 2019.

| Politika

Na skup posvećen Putinu, niški funkcioneri išli zbog Vučića

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
funkcioneri
Niški funkcioneri usred radnog dana otišli do Beograda da podrže Vučića; printskrin; Facebook/Zvezdan Milovanović

Delegacija sačinjena od velikog broja niških javnih funkcionera organizovano je otišla u Beograd na doček predsednika Rusije Vladimira Putina, a na pitanje zašto su svi morali da idu i sa kakvim su se rezultatima vratili u grad, redom ističu ličnu želju i navode da su išli da podrže predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kancelarije predsednika niških opština, većine sekretara pri Gradskoj upravi i pojedinih gradskih ustanova i institucija, juče su bile prazne. Funkcineri su krenuli da u Beogradu dočekaju Putina.

Prema dostupnim fotografijama najviši gradski funcioneri na čelu sa gradonačelnikom bili su u prvim redovima, iza plakata. Da nikakvih sastanaka nije bilo, niti su učestvovali u zvaničnom protokolu potvrđuju i sami, ali ipak ističu da su u Beograd išli jer je to važno.

Načelnica Nišavskog upravnog okruga i članica Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Dragana Sotirovski kaže da su niški funkcioneri prisustvovali tom događaju “jer je veoma važan za Srbiju i njen ugled u svetu”, kao i da bi dali podršku predsedniku Srbije Aleksandra Vučuću.

Ističe i važnost sklopljenih sporazuma sa Rusijom, koji će, kako kaže, uticati i na Niš.

Dali smo punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i politici koju on vodi, posebno kada su u pitanju spoljnopolitički odnosi sa tako moćnom zemljom, a na unutrašnjem planu podrška ekonomskom razvoju i najmanje razvijenih delova zemlje. Potpisani ekonomski sporazumi su veoma važni za celu zemlju, naravno i za 5 okruga južne Srbije - navodi Sotirovski.

Predsednik Opštine Niška Banja Dejan Jovanović smatra da je “pitanje da li bi sporazuma između Srbije i Rusije uopšte i bilo, da nije bilo velikog broja ljudi na dočeku. Dodaje da je prisustvovao da bi dao podršku “tom procesu”.

Sigurno je da će efekat tih ugovora biti i na Niš. Ja kao Nišlija se istovremeno osećam i kao pripadnik srpskog naroda. Ja sam želeo da idem tamo i da pružim podršku celom tom procesu - rekao je Jovanović.

“Velika je čast” i njegovom kolegi iz Medijane Nebojši Kociću. U njegovom Kabinetu navode da je išao kako bi podržao Vučića.

Svojim prisustvom predsednik Opštine je kao i ostali funkcioneri Republike Srbije dao podršku predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj ispravnoj politici. S obzirom na to da da su svi potpisani sporazumi važni za ekonomsku stabilnost zemlje i Niš i jug Srbije će imati koristi od toga - navode u Kocićevom Kabinetu.

O konkretnim posledicama i sadržaju potpisanih sporazuma opštinski funkcioneri ne govore. Opština Crveni Krst, ističe predsednik Miroslav Milutinović, čak je organizovala prevoz i logistiku, ali, kako kaže, zasad ne zna da li će "ekskurziju" do Beograda platiti građani, ili privatnici kroz donacije. Milutinović dodaje da je to učinio na zahtev "preko 20 mesnih saveta građana".

Deo organizacije Opštine bio je da organizuje skup i prevoz. Oko finansija još nije regulisano. Najverovatnije će to privrednici da daju, koji su zainteresovani, a ako treba i Opština, ja sam za to i Opština da pomogne - kaže Milutinović.

Iako bi putovanje moglo da bude plaćeno iz "džepa građana", dodaje da on tamo "nije išao kao javni funkcioner", već kao "Miroslav Milutinović koji je na odmoru". Razlog za to je, dodaje, da vidi kako Vučić prima orden od Putina.

I zamenik gradonačelnika Niša Miloš Banđur kaže da je prisustvom pokazao podršku Vučićevoj politici. Još jedan razlog za odlazak u Beograd, dodaje, jeste i zahvalnost Rusiji, koja je "stavila veto na britansku inicijativu da srpski narod proglasi genocidnim".

Kao građanin Niša, imao sam potrebu i zadovoljstvo da pružim podršku politici predsednika Vučića, čiju je ispravnost dodeljivanjem ordena "Aleksandra Nevskog", potvrdila i Rusija! Iskrena i nezavisna spoljna politika oslobođena vazalstva, podizanje ugleda i jačanje pozicije države, ekonomski oporavak i uspon, zajednički su imenitelji politike koju vode predsednici Putin i Vučić! - navodi Banđur.

Inače, na novinarska pitanja zašto su išli do Beograda da dočekaju Putina, nisu odgovorili gradonačelnik Niša Darko Bulatović, predsednik Opštine Pantelej Bratislav Vasiljević koji je sam najavio veliki broj autobusa za polazak iz njegove Opštine. Na pitanja nije odgovorila ni direktorka Pčelice Svetlana Mitić, kao ni v. d. direktora Direkcije za javni prevoz Milan Milić, koji je rekao da "ne bi o tome da govori".

Podsetimo, uz sendviče, vodu i prozivanje imena sa spiskova, građani Niša zauzeli su juče autobuse Niš ekspresa oblepljene slikama predsednika Rusije Vladimira Putina i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i krenule put Beograda oko 11 sati. Većina su, kako kažu, članovi Srpske napredne stranke, ali stranačkih obeležja nije bilo.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    10:42 // 25. 1. 2019.

    A sto ne slikate sliku u opstini Medijana na kojoj su AV i Putin?

  • Ex faca

    21:10 // 19. 1. 2019.

    Mrzim da mrzim, al ovakve poltrone i ,,one" muve ne volim. Gde nestade obraz, čast i dostojanstvo?

  • Toma Tošić

    20:19 // 19. 1. 2019.

    Udvorništvo i klanjanje tuđem predsedniku je veleizdaja za koju će nekada neko morati da odgovara.A i ono kuče,dobro će biti da ne prođe kao Lajka.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Na blokadi desetoro, na roštilju deset hiljada.

Bata Raka iz Niš čitalac

Tekst: Umesto uranka i roštilja, radnici u Kuršumliji pozivaju na blokadu puta

Pronađite nas na: