Bane Ivanović je još klasa, aktivira se klauzula

Vreme čitanja: 1min | čet. 17.01.19. | 23:16

Srbin ne treba da brine

Branislav Ivanović se pre početka prelaznog roka pominjao kao moguće pojačanje Barselone, ali je katalonski velikan štoperske probleme rešio dovođenjem Murilja iz Valensije i Todiboa iz Tuluza.

Ipak, Ivanović ne mora da brine za budućnost iako mu aktuelni ugovor ističe na kraju sezone. Zenit ima u ugovoru klauzulu o dodatnoj godini koju može da aktivira do kraja sezone. A prema szananjima Sport Ekspresa, klub iz Sankt Peterburga će to i uraditi.

Izabrane vesti

Ivanović ima 34 godine, ali ove sezone igra odlično i u Zenitu su prezadovoljni njegovim partijama otkako je pre dve gdine došao iz Čelsija. Ne žele da ga menjaju i aktiviraće dodatnu opciju iz ugovora koja će Srbina zadržati u Sankt Peterburgu do leta 2020. godine.

Koliko je Ivanović dobar i bitan za Zenit, možda će vam dočarati sledeći podaci. Odigrao je svaki minut za Zenit u prvenstvu Rusije na 17 odirganih kola – ukupno 1.530 minuta. Inače, Zenit je celu polusezonu prvi u Premijer ligi Rusije. Odigrao je svaki minut u kvalifikacijama za Ligu Evrope na četiri meča – ukupno 390 minuta. Od mogućih šest mečeva u Ligi Evrope, igrao je na četiri – 360 minuta. Trener Semak ga je poštedeo igranja na dve utakmice kada je Zenit već rešio pitanje plasmana u nokaut fazu. Odigrao je i jedan meč u Kupu Rusije.

Bane Ivanović – klasa!

(FOTO: Reuters)


tagovi

Branislav Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara