Najnovije vesti
Vesti Svet
"CARSKI DOČEK ZA DOLAZAK VELIKOG BRATA" Kako ruski mediji izveštavaju o dolasku Putina u Beograd

"CARSKI DOČEK ZA DOLAZAK VELIKOG BRATA" Kako ruski mediji izveštavaju o dolasku Putina u Beograd

O dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd izvestili su i pojedini mediji u Rusiji.

Putin, grafit, Beograd Foto: Andrej Cukic / EPA;
Putin, grafit, Beograd

Portal "Gazeta.ru" vodi blog uživo pod nazivom "Srpsko gostoprimstvo", a posetu ruskog lidera nazvao je kao dolazak "velikog brata" Vladimira Putina.

Foto: Gazeta.ru / screenshot

"Carski doček"

Novinar "Komsomoljske pravde" Dmitrij Smirnov, koji prati posetu ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu, izneo je svoje impresije ovim događajem. Po njemu, ruski lider je u srpskoj prestonici dočekan u carskom stilu.

- U carskom stilu: svečani sastanak Putina u Beogradu: Himna Rusije pod crkvenim zvonom i artiljerijskom paljbom - napisao je Smirnov na Tviteru.

Portal RT u prvi plan je stavio najavu da će ruski fond za direktne investicije zajedno sa partnerima povećati investicije u Srbiju u naredne dve godine za 500 miliona evra. Poratl podseća da Rusija u Srbiji trenutno investira oko dve milijarde evra. Takođe, istaknuta je izjava Vladimira Putina da Rusija želi da uključi Srbiju u Evroazijsku ekonomsku uniju (EEC).

Sajt "Izvestia" kao glavnu vest drži priču da je Vučić putinu poklonio štene po imenu Paša, dok "Rosiska gazeta" piše da su se Putin i Vučić automobilom prvog čoveka Rusije dovezli do spomenika Oslobodiocima Beograda.

Takođe, gotovo svi mediji preneli su vest o proširenju Turskog toka. Podsećamo, ruski predsednik rekao je da je Rusija spremna da u razvoj infrastrukture u Srbiji, između ostalog i u nastavak gasovoda "Turski tok" preko teritorije Srbije, uloži neophodne resurse u iznosu od oko 1,4 milijarde dolara. Opširnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.