Četvrtak, 17.01.2019.

15:51

Split: Epidemija gripa, prvi smrtni slučaj

U splitskoj bolnici od komplikacija uzrokovanih gripom preminuo je 82-godišnji muškarac, a zbog gripa su od novemba do sada hospitalizovane 94 osobe u tom gradu

Izvor: Tanjug

Split: Epidemija gripa, prvi smrtni slučaj
Ilustracija: GettyImages

Šef infektologije na splitskoj Klinici Boris Lukšić, rekao je da se može govoriti o epidemiji s obzirom na to da je od kraja novembra prošle godine, kada je u Splitsko-dalmatinskoj županiji registrovan prvi slučaj gripa, do danas na Hitnom prijemu Klinike pregledano 766 bolesnika, a hospitalizovana su 94, među kojima i 12 dece, prenela je Hina.

Trenutno se na Klinici leči 20 bolesnika, uglavnom oni koji imaju neku od komplikacija uzrokovanih gripom, a najčešće je to upala pluća.

Dve starije osobe su životno ugrožene, saopštio je Lukšić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: