Sertifikat Rusima - položili ispit na srpskim prugama

Ruska kompanija RŽD Internešenel dobila je potpisane sertifikate o uspešnom završetku garantnog roka za dve rekonstruisane deonice u Srbiji.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 17.01.2019.

08:55

Sertifikat Rusima - položili ispit na srpskim prugama
Foto: Thinkstock

Reč je o deonicama Panevropskog saobraćajnog Кoridora 10, na kojima su radovi završeni 2015. godine: Sopot Кosmajski - Кovačevac (18 km) i Ruma - Golubinci (18 km), piše Sputnik.

Nakon rekonstrukcije koju je izvela ruska kompanija, dozvoljena brzina saobraćaja vozova ovde je podignuta sa 30 na 120 km/h.

Završetak garantnog roka obavljen je u potpunosti u skladu sa međunarodnom građevinskom praksom. Za vreme korišćenja, nove železničke pruge su u punoj meri izdržale obračunska opterećenja i obezbedile neprekidan saobraćaj vozova sa ciljanom brzinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

1 d

Podeli: