Najnovije vesti
Blic Vesti
Srpski filmovi na festivalu u Trstu

Srpski filmovi na festivalu u Trstu

Film "Teret" Ognjena Glavonića i srpska manjinska koprodukcija "Izbrisana" Mihe Mazinija i Dušana Joksimovića našli su se u glavnom programu tridesetog Filmskog festivala u Trstu koji počinje 18. januara, saopštili su iz Filmskog centra Srbije.

teret Foto: Promo
teret
Scena iz filma "Teret"
Foto: Promo
Scena iz filma "Teret"

U okviru programa festivala planirana je i specijalna projekcija filma "Bela vrana" Rejfa Fajnsa, koji je dobrim delom sniman u Srbiji. Reč je o filmu u kome glumi i više srpskih glumaca: Nebojša Dugalić, Igor Filipović, Jovo Maksić, Radoslav Rale Milenković, Pavle Čemerikić, Milutin Milošević, Tamara Krcunović, Stanislava Jeftić

Na programima festivala u Trstu planirane su projekcije kratkometražnog animiranog ostvarenja "Neputovanja" Ane Nedeljković i Nikole Majdaka, mladjeg, kao i novog dokumentarnog filma Želimira Žilnika "Najlepša zemlja na svetu".

Publika ovog festivala će, u sklopu programske celine Art & Sound,biti u prilici da pogleda i animirano-dokumentarni film "Poslednja avantura Kaktus Bate" DJordje Markovića, a u jednom od svečarskih retrospektivnih programa i čuveno ostvarenje "Bure baruta" Gorana Paskaljevića.

Između ostalog, biće predstavljena i prva regionalna serija u produkciji HBO-a, "Uspeh", u kojoj jednu od najznačajnijih uloga igra Uliks Fehmiju.

T.Nj./Ag