BOMBAŠKI NAPAD: Poginula 4 američka vojnika i 12 civila, najmanje 19 ranjenih

NovostiOnline

16. 01. 2019. u 15:07

U eksploziji koja se dogodila u sirijskom Manbidžu tokom prolaska američke patrole poginulo je šest osoba, a najmanje 19 je povređeno

БОМБАШКИ НАПАД: Погинула 4 америчка војника и 12 цивила, најмање 19 рањених

Foto: printskrin YouTube

U eksploziji koja se danas dogodila u sirijskom gradu Manbidžu poginula su četiri i ranjena tri vojnika SAD, javlja Rojters pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika.

Navodi se da je jedan od sajtova povezanih sa terorističkom Islamskom državom objavio prethodno da je bombaš-samoubica opasan prslukom s eksplozivom napao patrolu vojnika koalicije na čelu sa SAD, koja obavlja operacije u Manbidžu.

Rojters je ranije preneo da je portparolka Bele kuće Sara Sanders, nakon vesti o eksploziji blizu patrole u kojoj je stradalo 16 ljudi, saopštila da je "predsednik (SAD Donald Tramp) brifovan u potpunosti".

"Nastavićemo da pratimo aktuelnu situaciju u Siriji", navela je Sandersova.

Kako su mediji ranije javili u eksploziji koja se dogodila u sirijskom Manbidžu tokom prolaska američke patrole poginulo je šest osoba, a najmanje 19 je povređeno, javila je televizija Al Džazira pozivajući se na svoje izvore.






„Šest civila je poginulo, a 19 drugih je ranjeno u eksploziji u centru grada Manbidž tokom prolaska patrole američke vojske“, javila je televizija.

​Kako su ranije izjavili lokalni izvori za Sputnjik, eksplozija se dogodila u blizini tržnice u Manbidžu, kada su se u kafiću nalazili lideri lokalnog vojnog saveta i članovi neidentifikovane delegacije.

Kasnije je vojni savet Manbidža potvrdio da se u gradu dogodila eksplozija pored patrole međunarodne koalicije na čelu sa SAD i da ima ranjenih.



sputniknews.com




— Wladimir (@vvanwilgenburg) January 16, 2019


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Komentator

16.01.2019. 17:18

Da je vise pravde a manje globalizma sad bi porodice poginulih americkih vojnika mogle da tuze onoga ko im je decu ilegalno oterao u Siriju.

NIGDE IM NIJE SIGURNIJE NEGO U SRBIJI

16.01.2019. 18:04

ZATO SRBIJA NIKAD NECE MOC OSLOBODIT KOSOVO, sta vise dadose im i kancelarije u Beogradu, kancelarije zlocincima koji su je bombardovali.