Najnovije vesti
Vesti Politika
Sergeja za lidera PSG podržala i Šumadijska regija

Sergeja za lidera PSG podržala i Šumadijska regija

Upravni odbor Šumadijske regije, koja je kolektivni član Pokreta slobodnih građana (PSG) jednoglasno je predložio glumca Sergeja Trifunovića za kandidata za predsednika PSG.

sergej trifunovic Foto: Petar Marković / RAS Srbija
sergej trifunovic

Oni će ga, ukoliko prihvati kandidaturu, podržati na predstojećoj Skupštini Pokreta koja će biti održana krajem januara.

To je za "Blic" potvrdio Saša Milenić, predsednik Šumadijske regije i član Predsedništva PSG.

- Sinoć smo imali sastanak Upravnog odbora u proširenom sastavu, dosta smo razgovarali, i doneli takvu odluku. Verujemo da će Trifunović dati značajan doprinos razvoju Pokreta, imaće veću vidljivost, pošto se pokazalo da je jedan od nedostataka PSG upravo to - rekao je Milenić za "Blic".

Kako je naveo, Trifunović je komunikativan i doneće novu energiju pokretu, ali i da će doprineti oživljavanju timskog rada u Pokretu i najtesnije ga povezati sa protestima i demonstracijama u Srbiji, jer dolazi iz njihovog "grotla".

Naveo je i da će, prema njegovim neformalnim saznanjima, Trifunović prihvatiti kandidaturu, kao i da je Šumadijska regija PSG-u već poslala svoje obrazloženje na ovu temu.

Rekao je i da je za sada jedini kandidat Aleksandar Olenik izuzetno dobar kandidat.

Inače, rok za podnošenje kandidatura za lidera Pokreta je 18. januar, dok će se izbori za novog predsednika održati 26. januara. Sergej Trifunović se do sada još nije izjasnio da li će kanidaturu prihvatiti.