"Opsada hotela je završena, napadači su ubijeni" FOTO

Opsada hotelskog kompleksa u Najrobiju završena je posle skoro 20 sati i napadači su ubijeni, izjavio je jutros predsednik Kenije Uhuru Kenijata.

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

09:45

Foto: Tanjug/AP

On je rekao da su "eliminisani" ekstremisti grupe Al-Šebab koji su izveli napad u kojem je poginulo najmanje 14 osoba.

"Mogu da potvrdim da je bezbednosna operacija u kompleksu Dusit završena pre sat i da su svi teroristi eliminisani", rekao je Kenijata na konferenciji za novinare.

Foto: Tanjug/ AP
Predsednik je rekao da je stradalo "14 nevinih žrtava" i da je više od 700 ljudi evakuisano iz odmarališta u zoru, dok je napad trajao.
Foto: Tanjug/AP
Prema podacima kenijskog Crvenog krsta, 24 osobe su stradale u akciji ekstremista na luksuzni poslovno-hotelski kompleks u glavnom gradu Kenije.

Napad, za koji je odgovornost preuzela somalska džihadistička grupa Al-Šabab, počeo je snažnom eksplozijom bombe a potom je usledio upad naoružanih ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: