Nova vest
Tenis

Sreda, 16.01.2019.

04:30

"Novak spreman da dominira, i Vajda je rekao da igra bolje nego 2015"

Anabel Kroft, nekadašnja britanska teniserka, očekuje da u 2019. godini Novak Đoković bude taj koji će se pitati o najvećim titulama.

Izvor: B92

Autor:B92

EPA-EFE/RITCHIE TONGO

"Tenis povremeno ume da bude nepredvidiv, ali se čini da je Đoković spreman da ponovo dominira", rekla je Kroft.

Ona je počela priču o Endiju Mariju koji završava karijeru, istakavši da se u jednom trenutku činilo da bi Škot mogao da pomrsi račune 'velikoj trojci'.

"Pre samo dve godina, kada je postao 'broj 1' i završio sezonu na tako visokom nivou, osetila sam da se Endi Mari konačno otrgao iz zahvata neverovatnih šampiona koji su dominirali ovom igrom – Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića".

Međutim, Endija je omela povreda kuka zbog koje će, gotovo izvesno, ovo biti njegova poslednja profesionalna sezona.

"Izgledalo je kao da podiže igru na novi nivo, ali povreda je značila da Mari neće biti u mogućnosti da krene od tog fantastičnog dostignuća, već smo videli da se 'velika trojka' furiozno vratila i osvojila većinu velikih turnira od tada".

To je jedan od razloga zbog kojeg sadašnja novinarka "Skaj sportsa" i "Evrosporta" veruje da će malo ko moći da parira Đokoviću.

"Kako ulazimo u 2019, čini se da se Đoković još jednom odvojio od ekipe, a njegova forma sa kraja prošle godine sugeriše da će on biti čovek kojeg treba pobediti, kako na Australijan openu, tako i na svim ostalim turnirima na kojima će nastupiti ove godine. U nekim trenucima u finišu prethodne sezone je izgledao nepobedivo, posebno kada se otarasio problema sa laktom i počeo da igra svoj najbolji tenis. Čak je i njegov trener Marjan Vajda rekao da je igrao bolje nego tokom dominantne 2015. godine, tako da će sigurno postaviti standarde drugima", zaključila je Kroft.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve