| Vesti | Hardver | ASUS najavio memorijsku podršku za Z390 matične ploče
Hardver

ASUS najavio memorijsku podršku za Z390 matične ploče

ASUS

Kompanija ASUS je danas objavila da će Z390 matične ploče podržati maksimalni DRAM kapacitet od 128GB putem UEFI BIOS update-a koji će biti dostupan na ASUS-ovom sajtu za podršku.

ASUS će dovesti mogućnost podrške za sve Z390 matične ploče putem dodatnih BIOS update-ova koji će uskoro biti dostupni.

Prethodno, podrška za 128GB DRAM-a bila je dostupna samo na high-end desktop (HEDT) matičnim pločama sa osam DIMM slotova, kao što je Intel X299 platforma.

Intel je nedavno ažurirao referentni kod memorije (MRC), omogućavajući memorijskom kontroleru u procesorima Intel Core devete generacije da poveća podržani kapacitet svakog DIMM-a sa 16GB na 32GB, što rezultira ukupnim sistemskim kapacitetom memorije od 128GB, kada se popuni sa dva DIMM-a po kanalu (2DPC) na oba memorijska kanala.

Ova povećana podrška za memoriju daje korisnicima veću fleksibilnost za pokretanje aplikacija i izvođenje zadataka koji intenzivno koriste memorijske resurse.

Vlasnici odabranih ASUS Z390 matičnih ploča mogu da ažuriraju svoj sistem kako bi se podržalo do 128 GB memorije preko BIOS-a koji je sada dostupan na ASUS sajtu podrške.

Uskoro će doći i dodatni BIOS-i za ostale ASUS Z390 matične ploče. Matične ploče Z390 su kompatibilne sa najnovijim 32GB memorijskim modulima koji su navedeni u listi kvalifikovanih vendora.

 

ASUS 01

 

Izvor: ASUS

 

Komentarišite na forumu…

Tagovi