Najnovije vesti
Vesti Svet
Mnučin menja Trampa na samitu u Davosu

Mnučin menja Trampa na samitu u Davosu

Ministar finansija SAD Stiven Mnučin predvodiće američku delegaciju na ekonomskom samitu u Davosu, nakon što je predsednik Donald Tramp otkazao put u Švajcarsku zbog delimične blokade vlasti u Vašingtonu, saopšteno je iz Bele kuće.

Stiven Mnučin Foto: Wikipedia
Stiven Mnučin

U saopštenju se navodi da je Tramp predstavio članove delegacije koji će od 22. do 25. januara prisustvovati samitu u Švajcarskoj i da će Mnučin predvoditi delegaciju.

Iz Bele kuće dodaju da će u Davos otputovati državni sekretar SAD Majkl Pompeo, američki ministar privrede Vilbur Ros, trgovinski predstavnik SAD Robert Lajtizer i Kris Lidel, koji vrši funkciju Trampovog asistenta i zamenika šefa osoblja za koordinaciju politike, javio je "Sputnjik".

Mnučin će u Davos otputovati umesto Trampa, koji je u četvrtak, 10. januara, saopštio da će otkazati putovanje u Davos, "zbog nepopustljivosti demokrata na polju bezbednosti na granici".

Blokada vlasti u Vašintonu traje već 25 dana, usled spora Trampa i demokrata u američkom Kongresu zbog novog predloga budžeta. Tramp od Kongresa zahteva da odobri 5,7 milijardi dolara za izgradnju zida na granici sa Meksikom, a demokrate odbijaju da podrže finansiranje takvog projekta.