NOVI DETALJI NESREĆE KOD KRUŠEVCA: Autobus prošao tehnički pre udesa

S. BABOVIĆ

15. 01. 2019. u 10:35

Istraga pogibije mladih roditelja Stefana Ilića i Jovane Milenković u teškoj nesreći kod Kruševca

НОВИ ДЕТАЉИ НЕСРЕЋЕ КОД КРУШЕВЦА: Аутобус прошао технички пре удеса

Autobus je završio pored puta nakon sudara

VOZAČ autobusa B. J. (36), u pritvoru nakon teške saobraćajne nesreće kod Kruševca, u kojoj je na licu mesta poginuo Stefan Ilić (26), a njegova žena Jovana Milenković (25) preminula dan nakon što je na svet donela sina Vuka, dobro je poznavao trasu Kruševac - Kaonik, saznaju "Novosti". Tom linijom vozio je dve godine, a autobus je nedavno registrovan i prošao je tehnički pregled.

I dalje se istražuju okolnosti koje su 10. januara dovele do direktnog sudara autobusa "Jugoprevoza" i "fijata", za čijim je volanom bio Ilić. U "Jugoprevozu" napominju da još uvek nisu dobili zvaničan dopis od policije, te da nemaju podatak o brzini kretanja autobusa.

Kako kažu, vozač je kod njih radio nepune četiri godine, a ranije je bio saobraćajni instruktor. Imao je uredno lekarsko uverenje.

- Što se našeg vozila tiče, 10 dana pre udesa rađena je registracija, tako da je tehnički bio ispravan, uredni su bili pneumatici, gume prednje i zadnje sa šarama propisanim po zakonu, a i sada je prošao vanredni tehnički pregled AMSS - kaže za "Novosti" Zoran Misić, direktor "Jugoprevoza", dodajući da su kočnice, takođe, bile uredne, kao i da je poštovan odmor za vozača.

Vozaču autobusa B. J. je određen pritvor do 30 dana zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

- Izdate su naredbe Zavodu za sudsku medicinu u Nišu za obdukciju Stefana Ilića iz Parunovca i Jovane Milenović iz Đunisa, kao i naredba AMSS Kruševac za tehnički pregled autobusa "Jugoprevoza" Krurševac - naveo je, za "Novosti", Ivan Filipović, zamenik javnog tužioca.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

bager

15.01.2019. 14:33

Tehnicki pregled nije garancija za nesmotrenost vozaca,proklizavanje na poledci ili snegu i uopsteno za nepostovanje propisa,,ovo vazi za sve ucesnike saobracaja