Izvor: B92
Francuska je poznata po svojoj prefinjenoj hrani i vinu, ali svakako nema nikakve veze sa italijanskom kuhinjom. Stoga pica nije na listi savršenih kobminacija uz vino. Tako smo barem mislili...
Međutim, pored svih francuskih peciva, kroasana i brusketa, Francuzi su veliki ljubitelji pice. Štaviše, prosečan Francuz godišnje pojede 11 kilograma pice, što ih stavlja na drugo mesto u svetu odmah iza Amerikanaca a, zamislite, ispred Italijana.
Ljubav prema pici u Parizu pokrenula je i nekoliko baš odličnih picerija koje pri poseti ovom gradu svakako treba da posetite.
- Louie Louie – prema mišljenju mnogih najbolja picerija u Parizu, a nalazi se u 11. okrugu.
- Ober Mamma – u vlasništvu Big Mamma grupe, koja je vlasnik sedam italijanskih restorana. Zbog gužve dođite i 45 minuta pre nego što ogladnite.
- Tripletta – nalazi se u 20. okrugu i isplati se putovanje do ove picerije kojanudi pice u napuljskom stilu i četiri kategorije: krem, klasična, paradajz i kalcona.
- La Fabrica - u 14. okrugu nalazi se picerija u kojoj možete sesti u izlog pod neonskim svetlom i praviti prolaznicima zazubice. Osim pice, ovde se služe neke i od najboljih pasta u Parizu.
- La Briciola - u istorijskom okrugu Marais nalazi se picerija koja je idealna za svako doba dana. Poznata je po „belim“ picama, ali i masivnim kalconama. I zamislite, osoblje ovde govori engleski.
*zabranjeno kopiranje sadržaja sa portala 92putovanja.rs
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.