OPROŠTAJ OD STEFANA ILIĆA: Sine moj, i Jovana ti dolazi uskoro

S. Babović

12. 01. 2019. u 16:35

Oproštaj od Stefana Ilića na groblju u Parunovcu, očeve reči ledile srca. Suze i sneg kvasili stotine lica na sahrani

ОПРОШТАЈ ОД СТЕФАНА ИЛИЋА: Сине мој, и Јована ти долази ускоро

Sahrana Stefana Ilića (26) / Foto: S.Babović

SKORO niko nije disao od mnogobrojnih prijatelja, rođaka, školskih drugova i poznanika kada je sanduk sa telom Stefana Ilića (26) položen duboku u zemlju na groblju u Parunovcu kod Kruševca. Sahrana mladog čoveka koji je 10. januara, na putu Kruševljac - Kaonik, vozeći “fijat”, poginuo na licu mesta u direktnom sudaru sa autobusom “Jugoprevoza” bila je potresna i za one koji Stefana nisu dobro poznavali.

Teško da neko ovih dana nije pustio bar jednu suzu zbog tragedije koja se odigrala. Stefan Ilić je nastradao na licu mesta i njegovo su telo satima izvlačili vatrogasci, dok je samo 24 sata kasnije, u Jedinici intenzivne nege, teškim povredama podlegla njegova velika ljubav, Jovana Milenković (25), prethodno donevši na svet sinčića teškog 3,5 kilograma.

- Stefana smo zajedno podigli moj brat Miloš i naša pokojna mati Milenija i ja, priča za “Novosti”, Radomir Ilić, Stefanov stric. - Bio je vredan, dobar sin i bratanac. Mnogo je bio vezan za baku, ali i za sve nas, oca, brata Ivana i sestru Ivanu. Svi su, kao što vidite, pretužni.

U Jovanu je, svedoči stric Radomir, Stefan bio zaljubljen do ušiju.

Priseća se, setno, kako je bratanac umeo da sa svojom dragom telefonira tako što izađe iz kuće kada je lepo vreme, da drugi ne bi čuli kako joj neumorno izjavljuje ljubav. Takva ljubav, pričaju Ilići, jednom se događa.


Umrlice Stefana Ilića u Parunovcu / Foto S.Babovic


Stefanov otac Miloš ćutke je primao izjave saučešća podjednako potresenih ljudi okupljenih oko rake. Odmah posle nesreće, na svom fejsbuk-profilu objavio je tužnu vest o stradanju sina na Čokotinom brdu.

- Poslednji pozdrav za mog sina Stefana, koji je poginuo. Nema te više, sine moj - napisao je Miloš.

Rodbina i prijatelji iz Makedonije i Sarajeva bili su deo tužne povorke, u neverici jer su na sahrani mladića koji je 24. januara trebalo da proslavi rođenje sina prvenca. Ivan, Stefanov voljeni brat pokušavao je da ostane jak zbog porodice, ali su mu oči sve vreme bile pune suza. Sestra Ivana pak nije izdržala i glasno je dovikivala bratovljevo ime.


Neutešan, Stefanov otac Miloš Ilić


- Pozdravi svoju Jovanu, sad ste zajedno - govorila je kroz suze Ivana, moleći ljude da sačekaju sa spuštanjem sanduka u raku kako bi što duže bila sa bratom.

Sahrana Jovane Milenković biće obavljena danas na groblju u Đunisu. Od povreda se u bolnici još uvek oporavlja njena rođena sestra Teodora, koja je sa Jovanom sedela na zadnjem sedištu “fijata”. Njihov otac Saša Milenković bio je suvozač u autu kada se dogodila nesreća. Priveden je vozač autobusa Bojan I. (37), kome je, kao osumnjičenom za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, određen pritvor do 30 dana, a Osnovno javno tužilaštvo naložilo je obdukcije tela poginulih supružnika i tehnički pregled autobusa.

VUK KRITIČNO

ZDRAVSTVENO stanje bebe porođene carskim rezom posle udesa u Kruševcu, koja je zbrinuta u Centru za neonatologiju Kliničkog centra u Kragujevcu, i dalje je nepromenjeno.

- Osnovne životne funkcije su stabilizovane, ali je opšte stanje malog Vuka i dalje teško. Priključen je na respiratore, a tim lekara konstantno prati njegovo zdravstveno stanje - kažu za “Novosti” u Centru za neonatologiju. Inače, Vuk je rođen u devetom mesecu i težak je 3,5 kilograma.

Galerija slika svedoči o velikoj ljubavi Stefana Ilića i Jovane Milenković / Foto fejsbuk


STEFANOVE PORUKE

KOLIKO je Stefan Ilić voleo svoju Jovanu, najbolje svedoče njegove objave na “Fejsbuku”:

- Dobro je kad u životu nekoga voliš i neko te voli. Nije bitno šta imaš u životu, nego koga imaš - neke su od poruka posvećenih Jovani i njihovoj ljubavi koja je tragično prekinuta.


Stihovi posvećeni Jovani koje je objavio Stefan prošlog leta / Foto fejsbuk






DOBAR VOZAČ

- STEFAN je zaista bio dobar vozač, taj “fijat” sam mu ja dao da vozi - kaže, za “Novosti”, stric Radomir Ilić. - Bio je pažljiv za volanom. Sa Jovanom je imao velike planove, svi smo bili tu da im pomognemo, da se skuće. Zovemo stalno Kragujevac, da vidimo kako je beba. Mnogo se radovao zbog nje.

Fijat u kome su poginuli Stefan i Jovana / Foto fejsbuk



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

BRATEE

12.01.2019. 19:46

Tugaa do nebaa i bol koji se nemoze izleciti !! Iskreno saucesce nesretnim porodicama !!!