CRVENO-BELI TEŠKOM MUKOM NASTAVILI NIZ: Zvezda posle drame savladala Igokeu i ostvarila 15. pobedu u regionalnoj ligi! Radivojević promašio senzaciju (VIDEO)
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

CRVENO-BELI TEŠKOM MUKOM NASTAVILI NIZ: Zvezda posle drame savladala Igokeu i ostvarila 15. pobedu u regionalnoj ligi! Radivojević promašio senzaciju (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u Laktašima (79:77) i nastavili impresivan niz i od 15. uzastopnih trijumfa od starta ABA lige.

Igokea je u poslednjim sekundama promašila dva šuta za pobedu, Radivojević je potpuno sam promašio trojku, da bi Anđušić iz koraka uz zvuk sirene takođe bio neprecizan.

Džo Regland je bio najefikasniji kod Zvezde s 18 poena i sedam asistencija, a Davidovac i Odžo su dodali po 11. Kod Igokee najefikasniji je bio Anđušić sa 15 datih poena.

Prva četvrtina

Simanić je pogodio prvu trojku na meču. Zatim je isto uradio i Davidovqac, a sa druge strane van linije 6,75 pogodio je Lešić. Igokera je dobro šuterski počela meč, pa su domaći na polovini prvog kvartala vodili 14:10.

Zvezda je zatim napravila seriju 6:0 i povela 16:14. Do kraja prvog kvartala Zvezda je sačuvala minimalnu prednost i na isteku 10. minuta vodila 20:18.

Druga četvrtina

Igokea je trojkama radivojevića, najpre izjednačila na 24:24, a zatim i povela 31:26, posle čega je Tomić uzeo minut odmora. Zvezda je opotom poenima Simanića i trojkom Davidovca izjednačila na polovini druge četvrtine. Igokea je do tada imala već 10 skokova u napadu.

Igra se koš za koš, i ekipe se smenjuju u minimalnom vođstvu. Ipak minut pre poluvremena, posle trojke Anđušića i poena Anđušića uz faul domaći su se odlepili na plus pet 42:37.

Do kraja prvog poluvremena u kom je imala mnogo ptoblema na defanzivnom skoku Zvezda je uspela da smanji zaostatak pa je na semaforu stajalo 43:41 za Igokeu.

Treća četvrtina

Meč je nastavljen trojkom Lafajeta. Zvezda je u seriji 10:0, posle čega je trener Nikolić zatražio minut odmora. Potom je Lafajet ulazom na isteku trećeg minuta prekinuo period igre Igokee bez koša. To kao da je bio znak za domaći tim, koji trojkom Anđušića, pa serijom poenima Rikića na isteku 25. minuta ponovo vode 54:53.

Posle četiri vezana poena Adamovića Igokea je povela 58:54, pa je tri minuta pre kraja četvrtine trener Crvene zvezde Milan Tomić zatražio minut odmora.

Do kraja četvrtine Odžo je primorao Rikića da napravi četvrti prekršaj, a Zvezda je uspela samo da smanji zaostatak na 62:59.

Četvrta četvrtina

Prve poene u poslednjem kvartalu polse minut i po igre postigao je Marko Luković sa linije slobodnih bacanja. Nešto kasnije, na isti način je to uradio i Perperoglu, pa je osam minuta pre kraja bilo 64:61. Reglend je pogodio uz faul, a potom je nakon ubačenog dodatnog bacanja doneo izjednačenje 64:64.

Perperoglu je pogodio trojku i Zvezdi doneo tri poena prednosti 67:64. Potom je Lešić ubacio jedno bacanje, a Reglend pogodio ulaz za 69:65. Iako i dalje dobro skaču pod košem Crvene zvezde izabranici trenera Dragana nikolića ne uspevaju da poentiraju.

Reglend je Zvezdi doneop plus pet, ali je domaće u igri ostavio Anđušić. Zatim je Reglend pogodio pa se u poslednja dva minuta ušlo sa 68:73 za Zvezdu. Opet trojkom Anđušića Igokea minut i 40 pre kraja prilazi na koš zaostatka.

Čini se da je ključni detalj utakmice bila greška košarkaša Igokee, 40 sekundi pre kraja, kada su uspeli da se odbrane, ali su izgubili loptu i omogućili Radanovu da zakuca za 77:73.

Petnaest sekundi pre kraja Luković je pogodio trojku za 77:76 i Tomićev minut odmora, posle kojeg je fauliran Simanić. Centar Zvezde je pogodio puta za 79:76, posle čega je Radanov faulirao Anđušića.

Bivši reprezentativac Srbije pogodio je sao jedno bacanje, posle čega su domaći došli do lopte, ali je radivojević promašio trojku za pobedu.

Tok meča

"Novo gostovanje za nas nakon Novog Mesta i Malage. Još jedna teška utakmica jer neću moći da računam na Lazića, Cirbesa, Beron je takođe rovit. Imamo problema, ali i obavezu da odigramo dobro, skoncentrisano, bez praznog hoda. Igokea je promenila trenera (Dragan Nikolić umesto Žarka Milakovića, prim. aut) , menjaju u hodu i sigurno će reagovati nakon poraza u Podgorici. Ponavljam, moramo čvrsto i dobro da odigramo u odbrani ovaj meč", rekao je Zvezdin trener Milan Tomić za klupski sajt.

Prvotimac crveno-belih Ognjen Dobrić ističe da je tim Igokee u odnosu na meč iz prvog dela sezone u Beogradu značajno izmenjen.

"Otišao je Zubčić, ali stigli su u međuvremenu dobri igrači, Lafajet, Vilijams, sada i Luković. U prošlosti smo igrali dobre utakmice u Laktašima i zato se nadam da će publika imati šta da vidi. Poznato je da Crvena zvezda ima puno navijača u Republici Srpskoj i nadam se da će veliki broj njih doći da nas podrži", rekao je Dobrić.

Utakmice između Igokee i Crvene zvezde igra se od 17 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track