Nova vest
Košarka

Subota, 12.01.2019.

16:33

Zvezda na kvalitet Reglenda preživela dramu u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u ABA ligi posle 15 kola dramatičnom pobedom u Laktašima.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda na kvalitet Reglenda preživela dramu u Laktašima
Photo: Igokea/Nenad Vuruna

Desetkovani "crveno-beli" nisu blistali na gostovanju Igokei, ali su na individualni kvalitet, najviše plejmejkera Džoa Reglenda, uspeli da slave rezultatom 79:77.

Američki košarkaš je preuzeo odgovornost u poslednjoj četvrtini i sa nekoliko uspešnih napada prelomio dramatičan duel.

Duel u Laktašima obeležila je "rezultatska klackalica" tokom svih 40 minuta – ekipe su se smenjivale u vođstvu i domaćin je većim delom imao kontrolu. Zvezda je serijom 10:0 početkom drugog poluvremena došla do prednosti i činilo se da bi mogla da se odlepi.

Međutim, ekipa Dragana Nikolića to nije dozvolila, ekspresno je uzvratila i opet stekla prednost.

"Momentum" je bio na njihovoj strani, ali ih je pobede koštala katastrofalna četvrta četvrtina u kojoj su za prvih sedam minuta postigli samo četiri poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Zvezda je preko Džoa Reglenda i Stratosa Perperoglua došla do pet poena viška koju je, teškom mukom, zahvaljujući Reglendu uspela da sačuva. U poslednjem minutu je Aleksa Radanov iskoristio kiks Save Lešića, Marko Luković je na 14 sekundi do kraja pogodio trojku za -1, ali je u penal završnici bolji bio srpski šampion.

Šut za pobedu kluba iz Republike Srpske imali su Vuk Radivojević i Danilo Anđušić, ali bivši igrači Zvezde, odnosno Partizana, nisu bili precizni.

Iako desetkovana, bez standardnih Branka Lazića, Majka Cirbesa i Bilija Berona, Zvezda je uspela da preživi i 21 ofanzivni skok rivala, zadržavši učinak od 15 pobeda iz isto toliko utakmica.

Spomenuti Reglend je bio najefikasniji sa 18 poena i 7 asistencija, dok su ga pratili Davidovac i Odžo sa po 11 poena.

Na drugoj strani, Anđušić je predvodio Igokeu sa 15 poena, tri više od Adamovića, Lešić je postigao 11, a Radivojević 10.

Zvezda se odmah posle utakmice autobusom vraća u Beograd, a u utorak opet putuje u Španiju na gostovanje Valensiji u trećem kolu Top 16 faze Evrokupa (sreda, 20.45).

IV četvrtina:

40’ Veliku sreću imali su igrači Igokee koji su uspeli da se odbrane početkom poslednjeg minuta, ali je onda Lešić napravio veliku grešku i Aleksa Radanov je zakucao za +4. Međutim, nije se predao domaćin – ponovo ofanzivni skok i trojka Lukovića za 76:77. Tu nije bio kraj drame jer je Milošević novim ofanzivnim skokom obezbedio Radivojeviću i Anđušiću šuteve za pobedu. Nisu bili precizni i Zvezda je slavila sa 77:79.

38’ Mnogo prostora ima Reglend u napadu, ali i slobodu da rešava gotovo sve napade. Posle ofanzivnog skoka je elegantno pogodio sa distance, pre nego što je Anđušić bio precizan za tri poena – 71:73.

36’ Igokea je nastavila da beleži ofanzivne skokove, ali sada nije bilo poena. Reglend je položio, Perperoglu ukrao loptu Miloševiću, ali nije uspeo da pogodi težak šut za tri poena.

34’ Perperogluuuuuu! Kakva trojka najboljeg igrača Zvezde, posle driblinga. Do tog trenutka je Grk ubacio samo jedan koš iz igre, ali je preuzeo odgovornost i kaznio prazne minute protivničkog tima.

33’ Dobri trenuci u igri "crveno-belih", Perperoglu i Reglend su nanizali poena i ponovo je nerešeno – 64:64.

32’ Nastavljeno je seckanje igre faulovima, prve minute dobio je Aleksa Radanov, a Luković je sa penala povećao na 64:59.

31’ Prvi minut poslednje deonice prošao je u promašenim napadima na obe strane, pre nego što je Davidovac pokušao da pogodi daleku trojku, ali nije bio ni blizu.

III četvrtina:

30’ Nekoliko praznih minuta na obr strane tokom kojih su Tomićevi igrači ipak uspeli da se rezultatski vrate. Ušao je u igru i Marko Kešelj, ali je Nenadić pogrešio u finišu i omogućio Radivojeviću lake poene sa linije za slobodna bacanja. Čović je potom bio polovičan za 62:59 pred odlučujućih 10 minuta.

27’ U poslednjih nekoliko minuta odličnu rolu kod domaćina imao je Adamović koji je sa četiri brza poena opet omogućio Igokei kontrolu – rezultat je sada 58:55.

25’ Angažovanijom igrom "crveno-belih" brzo se Igokea prilagodila i zahvaljujući Anđušića opet došla do egala. Položio je, asistirao Rikiću bez gledanja, pre nego što je Rikić ukrao loptu u kontri i zaradio dva bacanja. Realizovao je oba za 54:53.

23’ Pojačala je ritam Crvena zvezda – Davidovac je pokrenuo svoj tim sa pet poena, ispratili su ga saigrači i za dva minuta je gost napravio seriju od 10:0. Od -5 došao je do +5, odnosno 46:51.

22’ Fantastično je Odžo sačekao Lukovića koji je krenuo da zakucava i izblokirao ga, a Davidovac je u nastavku akcije postigao svoju treću trojku i Zvezda je smanjila na 46:44.

21’ Lafajet trojkom otvara drugo poluvreme, Igokea ima +5.

II četvrtina:

20’ Besan je bio Nikolić posle primljene trojke Fajea i odmah je zatražio tajm aut. Zvezda je opet pojačala odbranu u finišu poluvremena, sada je i Odžo došao do dobre pozicije u reketu, ali je bio polovičan sa penala. Anđušić to nije uspeo da kazni u poslednjem napadu i ostalo je 43:41 pred odmor.

19’ Igokea pogađa i sedmu trojku, Anđušić je bio precizan. U kontri Lešić lepo fintira Odža i pogađa uz faul.

17’ Stegla je odbranu Zvezda i momentalno imala više opcija u napadu. Reglend je iskoristio oba slobodna bacanja, posle čega je lep ukršteni korak demonstrirao Perperoglu – 33:35.

15’ Uspela je ekipa Milana Tomića da prekine nalet rivala i preko Simanića smanji na -3, da bi Davidovac bio zaustavljen u kontri. Ipak, pogodio je trojku i izjednačio na 31:31.

13’ Milošević se ušunjao ispod obruča, iskoristio kiks Odža i prednost je opet na strani Igokee.

12’ Raspucano su oba tima ušla u drugu četvrtinu – kod Zvezde su poentirali Faje i Nenadić, ali su domaćini jednako uzvraćali. Radivojević je trojkom ponovo vratio egal i sada je 24:24.

I četvrtina:

10’ Upisuje se i Nenadić na jednoj, pa Radivojević na drugoj strani koji postavlja konačnih 18:20 na kraju prvih 10 minuta.

8’ Ritam u prvoj deonici nije bio previše brz, najviše zbog toga što je tim iz Laktaša brzo izašao iz bonusa. Odžo je opet bio siguran sa penala, potom i Čović za 14:18.

6’ "Crveno-beli" su nastavili da promašuju, imali su nekoliko neuspešnih napada, ali je Dalibor Ilić napravio već treći faul i poslao Odža na liniju penala. Centar Zvezde je bio siguran i izjednačio na 14:14.

4’ Posle dva promašena napada "crveno-belih", Ilić pogađa još jednu trojku i domaćin dolazi do preokreta. Lešić nastavlja seriju Igokee i popravlja promašaj za 11:8.

3’ Trojke su obeležile početak duela Igokee i Zvezde – posle Simanića precizan je bio i Davidovac, da bi Sava Lešić prekinuo seriju rivala. Reglend je potom lepo prošao i omogućio Ristiću da položi za 4:8.

1’ Igokea je krenula ofanzivno i odmah je Luković uhvatio ofanzivni skok, pa iznudio slobodna bacanja. Ipak, Simanić iz ćoška otvara gostovanje za 1:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

109 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve