Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
KOMŠIĆ POSTAVIO USLOV Predsedavajući Saveta ministara BiH kada se usvoji nacionalni program za NATO

KOMŠIĆ POSTAVIO USLOV Predsedavajući Saveta ministara BiH kada se usvoji nacionalni program za NATO

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić izjavio je da je njegov novi uslov da podrži imenovanje Zorana Tegeltije za predsedavajućeg Saveta ministara BiH usvajanje godišnjeg nacionalnog programa za NATO.

zeljko komsic Foto: Srna / Srna
zeljko komsic

Komšić je istakao da, ako se to ne dogodi, nema ništa protiv da odlazeći saziv Saveta ministara sa Denisom Zvizdićem na čelu ostane u tehničkom mandatu naredne četiri godine.

– Ima šansi za imenovanje. Čim se usvoji Godišnji nacionalni program za NATO može se imenovati predsedavajući Saveta ministara BiH – rekao je Komšić za Glas Srpske.

Komšić i bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i ranije su pitanjima u vezi sa NATO-om uslovljavali izbor predsedavajućeg Saveta ministara, ali nisu izrazili spremnost da Savet ministara ostane u tehničkom mandatu četiri godine.

Predsedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je juče da se Predsedništvo neće sastati ni o jednom drugom pitanju dok se ne riješi pitanje predsedavajućeg Saveta ministara.

On je istakao da postoji opstrukcija u procesu formiranja Saveta ministara i da je Predsedništvo BiH prekršilo Zakon koji se odnosi na ovo pitanje, jer Bošnjaci misle da mogu da krše zakonsku regulativu.