Jokan na klupi dvostrukog prvaka Evrope?

Autor: Vladimir Stojanović
subota 12.01.2019.
10:45
Izvor: Sportske.net

Srbin je specijalista, u klubu to znaju, Stouk je odbio, hoće li ovu ponudu prihvatiti?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pošto je odbio Stouk, Slaviša Jokanović ima novu ponudu.

U pitanju je bivši prvak Evrope Notingem Forest koji je ostao bez trenera, Aitor Karanka je podneo ostavku, u klubu nisu bili zadovoljni njegovim radom, a Španac sada čeka Murinja, mogli bi zajedno da se vrate u Real.

Vlasnik Foresta Evangelis Marinakos želi Srbina na mestu trenera.

On je na neki način specijalista za promociju, uvek je Votford i Fulam u Premijer ligu, što je i cilj Notingema.

Slavni klub, bivši dvostruki šampion Evrope i prvak Engleske, koji ima i dva FA i četiri Liga kupa je dugo van elite. Prošle godine su bili 17. ove su ambicije veće, na sedmom su mestu, kasne za Derbijem četiri boda, cilj je da se dokopaju plej ofa.

Jokanović je sa prethodnim klubovima pokazao kako se to radi, preuzeo je Fulam i od borbe za opstanak ih doveo do engleske elite.

Procena je da je klupa Foresta primamljivija od one Stouka, mada je Notingem poznat kao tim koji se bazira na odbrnai, dok je u Fulamu Srbin golovima izborio plasman u elitu.

Poslednji put, Notinhgem Forest je igrao među najboljim engleskim klubovima 1999. kada je završio poslednji, pre toga su bili na klackalici, od kada je oformljeno takmičenje u ovom format, ispadali i vraćali se, a zanimljivo da su 1995. završili kao treći na tabeli, iza Blekburna i Junajteda i izborili plasman u Evropu.

Sadašnji vlasnik Marinakis, čovek koji drži i Olimpijakos želi da klub vrati u elitu, uložio je novac, doveo nekoliko odličnih igrača, pogotovo iz većih klubova na pozajmicu, videćemo da li će Jokanović prihvatiti ponudu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ŠDanilo
Saturday, 12.01.2019
17:12

Uspeo si dvaput i čim ne uspeš ocrnićete Englezi. Zato čekaj ekipu koja se bori za LŠ jer si to zaslužio!

avatar
Paris Saint Germain
Saturday, 12.01.2019
12:21
avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 12.01.2019
11:48

Bez citanja bi svako ko imalo prati fudbal znao da se radi o Sumi. Ne znam sta mu treba da skrnava liga,samo sebe ponizava,bolje da se hvata neke Selte,Bilbaa,Viljareala,svi ce traziti trenera,a njemu ce tamo odgovarati sve.

avatar
????JULEN 8 GUERRERO????
Saturday, 12.01.2019
18:49

Bilbao neće tražiti trenera.. Garitano je siguran čak i ako ispadne a to se neće desiti.. Voleo bih da Jokan preuzme Forest..

avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 12.01.2019
21:59

Zasto da vodi klub koji je smesan i u presmesnoj i nebitnoj ligi,pored po meni najboljoj ligi na svetu da vodi neke od klubova koji uz malo srece mogu uzeti i LE? Selte posebno,a i Viljareal godinama igraju ofanzivno,a to i Jokan forsira,samim tim bi mu to odgovaralo,a imao bi i sasvim fine igrace i solidan novac za pojacanja,jos ako se tu dokaze,mogao bi komotno preuzeti bar Sevilju,a ako sa Sumom dodje u PL,opet ce slicno proci kao sa Fulamom,a da ce ga za trenera uzeti tipa UTD nece nikada.