СТАНАРИ БЛОKА 112 БЕСНИ- НЕПОЗНАТИ ВАНДАЛ ИСЕKАО СРЕБРНУ СМРЕKУ ЗА НОВОГОДИШЊУ ДЕKОРАЦИЈУ

APATIN HRONIKA SOMBOR VESTI

Непознати починилац исекао је пред новогодишње празнике стабло Сребрне смреке у Блоку 112 старо 15 година, коју су заједнички купили и засадили станари стамбеног објекта С7 и ученици грађевинске школе смера пејзажне архитектуре.

Застајући да виде посечено стабло станари су и дана бесно реаговали.
-То је толико ружно дело да не може бити ружније. Људи су толико постали безобзирни, да ми се чини да их није брига колику штету праве природи а онда и себи. То је био украс, и ово остало биље и жбуње које станари саде чини нам живот у зградама и бетону подношљивијим, каже станарка Зорка Јелчић која додаје да се починиоци морају кажњавати. То је смишљено урађено тестером, закључује још Зорка.

-Шта да вам кажем, то је једно ружно дело. Вероватно је однео кући да окити, не размишљајући да је уништио стабло које је ту преко 15 година, каже Слободан Марчета, станар из оближње зграде.

-Пре Нове године је била ту. Kао да гледам рањеног човека. Толико година је ту стајала. Велика срамота. каже Милка Шкорић која је позвала и комшију Душана Ићитовића да види исечену смреку. -Душко дођи да видиш, шта су направили.

– Требамо звати комуналну инспекцију. Ово се раније није дешавало. Не верујем да су станари учинили овакво недело. Међусобно се посећујемо и честитамо Нову годину и празнике. Улазимо једни другима у станове. Приметили би да је код некога у стану, закључује Ићитовић.

Уместо да у њој уживају стотине станара оближњих зграда и њихова покољења, неко себичан и безобзиран је одлучио да у свом стану или за мали интерес уништи стабло које је деценијама могло красити овај део града.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *