Novi Mercedes GLE Coupe na "zimskim pripremama" FOTO

Posle prošlogodišnje premijere novog Mercedesa GLE, nemački proizvođač uveliko radi na novoj generaciji kupe verzije ovog modela koja će se na tržištu suprotstaviti BMW-u X6.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 11.01.2019.

10:50

Novi Mercedes GLE Coupe na
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops

"Kamuflirani" pretproduckijski GLE Coupe već je snimljen u Nemačkoj prošle jeseni, a sada se ispituje u zimskim uslovima.

Kupe verzija Mercedesovog SUV-a preuzeće elemente dizajna novog GLE koji je predstavljen na sajmu automobila u Parizu u oktobru. To se pre svega odnosi na prednji deo vozila, dok će pozadi automobil imati prepoznatljivu kupeovsku liniju.
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops
Ni unutrašnjost ne bi trebalo da se bitno razlikuje od standardnog Mercedesa GLE, što znači da će i GLE Coupe dobiti novu digitalnu komandu tablu koja se sastoji od dva spojena 12,3 inčna ekrana nalik tabletu.

Osim regularnih pogonskih opcija, GLE Coupe imaće i visokoperformansne AMG varijante 53 i 63/63 S, sa 435, 536 i 612 ks.
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops
Iako je novi GLE Coupe već u fazi testiranja, prema Mercedesovim planovima za 2019. ovaj model verovatno se neće pojaviti tokom tekuće godine, već tek početkom 2020.

Do tada, aktuelni model pariraće BMW-u X6, koga takođe u narednih godunu-dve očekuje smena generacija, a sopstveni model u ovom automobilskom segmentu najavio je i Porsche.
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops
Foto: S. Baldauf/SB-Medien/CarScoops

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: