10. januar  2019. 13.26  | Izvor: Tanjug

Važno razvijati ekonomsku saradnju Srbije i Rusije

BEOGRAD -

Pored najbolje političke saradnje između Srbije i Rusije, potrebno je intenzivno raditi na unapređenju ekonomske saradnje, gde imamo ogroman potencijal za razvoj naših odnosa, poručeno je na sastanku ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović i ambasadora Rusije u Srbiji Aleksandra Čepurina.

Popović i Čepurin su ocenili da veliki potencijal za saradnju, pored oblasti energetike, poljoprivrede, trgovine, postoji u oblasti inovacija, tehnološkog razvoja i digitalne ekonomije, saopštilo je ministarstvo.

To će sigurno biti jedna od važnih tema tokom razgovora predsednika Aleksandra Vučihc i Vladimira Putina, istakli su Popović i Čepurin.

Dvojica sagovornika istakli su zadovoljstvo zbog brojnih i značajnih sporazuma koji će dve zemlje potpisati tokom predstojeće posete predsednika Putina Srbiji.

Popović i Čepurin su ocenili da je to dokaz izvanrednih međudržavnih odnosa Srbije i Rusije, ali i zalog za razvoj najbolje političke i ekonomske saradnje u budućnosti.

"Srbija vidi Rusiju kao jednog od svojih najvažnijih strateških partnera", naveo je Popović.

On je istakao da je Rusija uvek pružala najsnažniju podršku zaštiti ključnih državnih i nacionalnih interesa Srbije i srpskog naroda. „Rusija nas podržava u zaštiti našeg teritorijalnog integriteta po pitanju Kosova, kao i u očuvanju Republike Srpske", rekao je Popović.

On je poručio da je srpski narod zahvalan Rusiji i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu na podršci u očuvanju srpskih nacionalnih interesa „uvek kada je to za Srbiju bilo najvažnije i najpotrebnije".