Rusija doskočila SAD: U avionu MS-21 ništa američko

Ministarstvo za trgovinu Rusije već je preduzelo mere da strane komponente za avion MS-21 zameni domaćim proizvodima, saopštila je pres-služba Ministarstva.

Svet

Izvor: B92

Četvrtak, 10.01.2019.

12:33

Rusija doskočila SAD: U avionu MS-21 ništa američko
(Foto: Thinkstock)

Bilo je potrebno realizovati dodatne mere kako bi se osigurao program pravljenja kompozitnog krila za serijsku proizvodnju MS-21. Rusija ima neophodnu proizvodnu snagu, kompetenciju i isporučioce“, naglasili su u Ministarstvu trgovine.

Uz finansijsku i organizacionu podršku Ministarstva, u Rusiji se uspostavlja ceo lanac proizvodnje kompozicionih materijala u vojnoj i civilnoj sferi. Između ostalog, već nekoliko godina se aktivno radi sa "Rosatomom“ i drugim kompanijama iz te branše.

Ranije je ruski list "Komersant“ pisao da su američke sankcije protiv ruskih kompanija "Aerokompozit“ i "Tehnologija Romašin“ (deo korporacije "Rosteh“) dovele do prekida isporuka iz SAD i Japana materijala za "crno krilo“ aviona MS-21, piše list "Komersant“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kompanija "Rosteh“ je saopštila da je taj problem prenaduvan. Prema rečima predstavnika kompanije, postoje strani proizvođači komponenti, ali i domaća proizvodnja, prenosi Sputnik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rublja suspendovana

Predsednik Italijansko-ruske trgovinske komore (IRTP) Ferdinando Pelaco saopštio je da se obustavlja sistem koji je omogućavao ruskim kompanijama da kupuju robe iz Italije za rublje.

15:33

29.4.2024.

1 d

Podeli: