VIDEO: Policija istražuje uzrok požara na gradilištu mini-hidrocentrale u Rakiti

Kamp kućica koja se nalazila na gradilištu mini-hidrocentrale u selu Rakita kod Babušnice, izgorela je u noći između utorka i srede u požaru.
VIDEO: Policija istražuje uzrok požara na gradilištu mini-hidrocentrale u Rakiti
Foto: Screenshot
Policija istražuje uzrok i okolnosti pod kojima je izbio požar na gradilištu u selu Rakita, gde meštani mesecima protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale.
 
Izvođač radova tvrdi da se požar dogodio nešto posle 20 sati. Izgorela je kamp kućica koja je služila kao kancelarija, ali i kao ostava za rezervne delove i potrošni materijal.
 
"Izgorela je i projektna dokumentacija i dosta bitnih stvari u vezi sa mašinama i alatima. Bio je ovde čuvar, meštanin. Sve ovo je već viđeno i najavljivano", ističe izvođač radova Milorad Jovanović.
 
Meštani Rakite tvrde da nisu ni znali za požar i da su za incident saznali tek ujutro, kada su videli policiju na licu mesta.
 
"Ta kamp prikolica je bila tu, a za koje je namene služila investitoru - nemam pojma. Izgorela je, a sad neki pričaju da je bilo instalacija, da je bila grejalica, drugi da je ubačen Molotovljev koktel...Nemam pojma o čemu se radi. Uglavnom, mi već godinu dana gledamo svašta, te bombe, te sad paljevine - jedne, druge treće... Ne znam na šta će ovo da izađe", kaže predsednik MZ Rakita Desimir Stojanov.
 
Meštani Rakite već nekoliko meseci protestuju zbog izgradnje mini-hidrocentrale u njihovom selu. Do sada su imali nekoliko akcija u nameri da spreče investitora da podigne mini-hidrocentralu.
 
  • Podbarac Original

    10.01.2019 09:49
    Nije nelegalno
    Gospodo,ovaj investitor ne gradi nelegalno,ima apsolutno sve potrebene dozvole a vi to protumacite kako hocete,daklem apsolutno sve,i od lokalnih organa vlasti,i od svih ministarstava i od svih republickih organa,shvatite to.Znaci,adresa za pobunu jeste mozda upozorenje investitoru a ne ovako nesto,on investora na poziv republike Srbije iz 2014.godine a vi znate kodk koga je noz i pogaca,to vam je prava adresa.Zakon je na strani investitora a moral i savest je na strani ljudi koji zele da ocuvaju prirodu.Ovo mi lici na Novi Sad i situaciju sa Urbanizmom,pa bi i ja mozda voleo da na Podbari vidim ove scene ali ih ne vidjam za sada.
  • Logično

    10.01.2019 09:47
    Ako država i nadležni, koji su za to postavljeni i plaćeni, ne brinu o građanima i zaštiti prirode, onda to ovako bude.
  • Anonimus

    10.01.2019 09:28
    Student nije zapalio zito , ko razume shvatice

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija